Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Ιωάννα, ηρωίδα τού βιβλίου τής Γλώσσας τής Α΄ Δημοτικού, πηγαίνει πεινασμένη στην κουζίνα,όπου αναρωτιέται αν θα πρέπει να επιλέξει να φάει φρούτα και λαχανικά ή κάποιο γλυκάκι.... Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, αναλαμβάνοντας τον ρόλο των φρούτων, των λαχανικών και των γλυκών και επιστρατεύοντας τη φαντασία και το χιούμορ τους, παρουσίασαν τα επιχειρήματά τους για να βοηθήσουν την Ιωάννα να επιλέξει σωστά.

Τα φρούτα και τα λαχανικά μίλησαν για τα θρεπτικά τους στοιχεία και τις βιταμίνες, ενώ τα γλυκά τόνισαν τη γεύση και την ελκυστική τους εμφάνιση. Μέσα από αυτή τη δραστηριότητα, τα παιδιά διασκέδασαν, συνεργάστηκαν και εκφράστηκαν δημιουργικά. Επίσης, συζήτησαν για τις τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε πιο συχνά και δημιούργησαν τη δική τους πυραμίδα διατροφής, για να διακοσμήσουν την τάξη τους. Τέλος, έπαιξαν ένα παιχνίδι «υπερατού» (παιδικό επιτραπέζιο παιχνίδι), επιλέγοντας κάρτες με σνακ και συγκρίνοντας την ενέργεια που μας δίνουν και τα οφέλη στην υγεία μας αλλά και στο περιβάλλον.

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (στις16 Οκτωβρίου) και στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην ενότητα «Ευ ζην: Η υγιεινή διατροφή βοηθός μας σ’ όλη τη ζωή», και τού μαθήματος τής Αγωγής Υγείας.
{gallery}EK/2024-25/cDHME/23062:::0:0{/gallery}