Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές/-τριες τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ Ξένη Γλώσσα, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Σωτηροπούλου Γιούλης, δημιούργησαν το δικό τους γαλλικό περιοδικό για πρώτη χρονιά!

Το ψηφιακό περιοδικό περιλαμβάνει πλούσιο υλικό το οποίο αποτελείται από μικρά κείμενα, τραγουδάκια, αινίγματα, παιχνίδια και ζωγραφιές των μαθητών, και δημιουργήθηκε από τους ίδιους από τις αρχές τού Ιανουαρίου μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2023.

Όλο το περιοδικό βασίζεται στο λεξιλόγιο και τη γραμματική, που διδάχθηκαν οι μαθητές αυτούς τους μήνες, μέσα από τις ενότητες τού σχολικού τους εγχειριδίου.

Η καθηγήτριά τους καθόρισε το υλικό και την θεματολογία του περιοδικού και ανέθεσε σε όλους τους μαθητές/-τριες ξεχωριστά τη δημιουργία κειμένων και ζωγραφιών.

Η δημιουργία παιδικών τραγουδιών, παιχνιδιών και αινιγμάτων ήταν συλλογική προσπάθεια όλων κατά τη διάρκεια τού μαθήματος των Γαλλικών μέσα στην τάξη.

Αφορμή για την θεματολογία και το ιδιαίτερο ύφος τού περιοδικού στάθηκε η συνεργασία με το νηπιαγωγείο Jacques Prévert, στο Πουατιέ τής Γαλλίας.

Οι μαθητές/-τριές μας είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν ακουστικά μηνύματα που περιελάμβαναν παρουσιάσεις τού εαυτού τους, αινίγματα, καθώς και γραπτά μηνύματα με παιχνίδια και ζωγραφιές, αλλά και να μιλήσουν στα Γαλλικά μα τους μικρούς Γάλλους μαθητές μέσω Webex.

Η δημιουργία περιοδικού άνοιξε τις πόρτες τής φαντασίας των μαθητών/-τριών, συνέβαλε στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων τους και τους έδωσε τη δυνατότητα να μάθουν να εκφράζονται στα Γαλλικά διασκεδάζοντας.

Αφού ολοκλήρωσαν το περιοδικό τους, οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία να το αποστείλουν στο νηπιαγωγείο Jacques Prévert τής Γαλλίας, όπου και αποτέλεσε παιδαγωγικό εργαλείο!.

Μπορείτε να δείτε το περιοδικό εδώ.

image001