Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο τής Ακροπόλεως και θαύμασαν από κοντά μνημεία και ναούς τής αρχαίας Ελλάδας, που μελετούν στο μάθημα τής Ιστορίας, όπως τα Προπύλαια, ο Ναός τής Αθηνάς Νίκης, ο Παρθενώνας και το Ερέχθειο, αριστουργήματα που θαυμάζουμεμέχρι σήμερα.

Με τον ιερό αυτό χώρο σχετίζονται οι σημαντικότεροι μύθοι τής αρχαίας Αθήνας, οι μεγάλες θρησκευτικές εορτές, οι παλαιότερες λατρείες τής πόλης, αλλά και ορισμένα από τα καθοριστικά για την ιστορία της γεγονότα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι μαθητές παρακολούθησαν την ξενάγηση, συνειδητοποιώντας ότι η Ακρόπολη τού 5ου αι. π.Χ. αποδίδει με τον τελειότερο τρόπο το μεγαλείο, τη δύναμη και τον πλούτο τής Αθήνας την εποχή τής μεγαλύτερης ακμής της, που ονομάζουμε ''χρυσό αιώνα''.

Ο Περικλής ονειρεύτηκε και έκανε πραγματικότητα μια ιδανική δημοκρατία στην πόλη τής Αθήνας με λαμπρά οικοδομήματα που αποτελούν τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία τού δυτικού κόσμου!