Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές τής Δ΄τάξης τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, στο Γυμναστήριο των Δημοτικών Σχολείων, επίδειξη πινγκ πονγκ από τον κ. Φώτη Αρβανίτη, γυμναστή των Απογευματινών Ομίλων στα Αρσάκεια Σχολεία, και την κ. Έμυ Τσεκούρα, παίχτρια τής Εθνικής Ομάδας Γυναικών, εν ενεργεία αθλητές στα πρωταθλήματα τής Γαλλίας και τής Σουηδίας στην Α΄ Εθνική Ελλάδας και με πολυετή εμπειρία στην προπόνηση παιδιών στο πινγκ πονγκ.

Το πινγκ πονγκ είναι ολυμπιακό άθλημα που βοηθάει στα αντανακλαστικά, στον συντονισμό σώματος και μυαλού, στην προνοητική σκέψη, που είναι πολύ σημαντική για τις μικρές ηλικίες, και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση.
Επίσης, είναι ένα ευγενές άθλημα που καλλιεργεί τον χαρακτήρα των παιδιών.

Οι αθλητές έδειξαν στα παιδιά κάποιες βασικές κινήσεις στο πινγκ πονγκ, με την ελπίδα να αγαπήσουν περισσότερο το άθλημα και να ασχοληθούν με αυτό.

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στη θεματική ενότητα «Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη: Πέντε κύκλοι, ένας κόσμος».