Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης κ. Μίνα Λουκαδάκου και η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κ. Ευφροσύνη Γεώργα παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών στην μετά COVID-19 εποχή και συμμετείχαν στην πιλοτική εφαρμογή του οδηγού «Μια Αισιόδοξη, Υγιής και Ευτυχισμένη Ζωή και Εκπαίδευση / Οδηγός για Εκπαιδευτικούς» του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εφαρμογή Ποιοτικών Πρακτικών Ψυχικής Υγείας - MENTALITY» κατά το σχολικό έτος 2023-2024.


Το πρόγραμμα «MENTALITY» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Προγράμματος EU4Health. Στην Ελλάδα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis, με τη συμμετοχή έξι ακόμη οργανισμών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία) και στοχεύει να συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχικής υγείας ευάλωτων πληθυσμών, παιδιών, μεταναστών, επαγγελματιών υπηρεσιών υγείας, ανθρώπων με προϋπάρχοντα προβλήματα ψυχικής υγείας.
Ειδικότερα, ο οδηγός :
 Περιέχει δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες που απευθύνονται σε παιδιά κάθε ηλικίας.
 Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τεχνικών και στρατηγικών που αποσκοπούν στην ομαδική ενδυνάμωση των μαθητών/τριών.
 Παρέχει πληθώρα θεματικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων που επικεντρώνονται σε βασικές δεξιότητες ζωής, υποστηρίζοντας τη γνωστική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών/τριών.
 Μπορεί να αξιοποιηθεί από τους/τις εκπαιδευτικούς εντός των σχολικών τάξεων, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο.

001