Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας του Β’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης κ. Ευφροσύνη Γεώργα, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024, παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο, διάρκειας τριών διδακτικών ωρών, με θέμα «MYP and PBL, promoting the SDGs (Sustainable Development Goals by UN)» στο πλαίσιο του κύκλου μαθημάτων Teachers Training Teachers του προγράμματος EDUCATE THE EDUCATORS, που διοργανώνει η Διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών.


Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, δόθηκε έμφαση στην ισχυρή σύνδεση μεταξύ του MYP (Middle Years Programme) και του PBL (Project Based Learning). Το IBO (ο Οργανισμός Διεθνούς Απολυτηρίου ο οποίος προσφέρει τέσσερα, παγκοσμίως διακεκριμένα, προγράμματα διεθνούς εκπαίδευσης) εστιάζει στην εφαρμογή του PBL, επομένως οι εκπαιδευτικοί MYP πρέπει να είναι σε θέση να κατανοήσουν αυτή τη σύνδεση και να προσαρμόσουν το PBL στα καθημερινά τους μαθήματα δημιουργώντας αυθεντικά και ενδιαφέροντα έργα που να ενθαρρύνουν τους μαθητές/τριες να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους μέσα από την ενεργή διερεύνηση προβλημάτων που έχουν εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο.
Για τη δημιουργία έργων, παρουσιάστηκαν, επίσης, οι ΣΒΑ των Ηνωμένων Εθνών (SDGs), δηλαδή οι 17 στόχοι για την βιώσιμη ανάπτυξη οι οποίοι αποτελούν μία δέσμη στόχων που αφορούν την μελλοντική διεθνή ανάπτυξη, καθώς και παραδείγματα για το πώς μπορούν οι εκπαιδευτικοί να τους ενσωματώσουν στα έργα τους.