Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Μετά την ολοκλήρωση τής τρέχουσας σχολικής χρονιάς και τής συμμετοχής της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εφαρμογή Ποιοτικών Πρακτικών Ψυχικής Υγείας - MENTALITY», η καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης κ. Ευφροσύνη Γεώργα πήρε μέρος στη διαδικτυακη συζήτηση αξιολόγησης τού προγράμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και στόχευε στην αξιολόγηση τής πιλοτικής εφαρμογής τού οδηγού στην Ελλάδα, μέσα από τις εμπειρίες των εκπαιδευτικών.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί συζήτησαν τα αποτελέσματα και τα πιθανά οφέλη από την εφαρμογή τού οδηγού στις τάξεις τους, τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετώπισαν, την ανταπόκριση των μαθητών/-τριών τους και την εμπειρία τους συνολικά από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Οι ασκήσεις και οι δραστηριότητες του οδηγού "Μια Αισιόδοξη, Υγιής και Ευτυχισμένη Ζωή και Εκπαίδευση" (“A Hopeful, Healthy, and Happy Living and Learning Toolkit/ Teachers’ Guide”) βοήθησαν στην προαγωγή τής ψυχικής υγείας, την ψυχική ενδυνάμωση, την προσωπική ανάπτυξη και την ευεξία των μαθητών/-τριών. Η συζήτηση συντονίστηκε από το Ινστιτούτο Prolepsis, σε συνεργασία με αξιολογητές, και πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα με παράλληλη μετάφραση στην Ελληνική.

Το πρόγραμμα «MENTALITY» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο τού προγράμματος "EU4Health." Στην Ελλάδα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis με τη συμμετοχή έξι ακόμη οργανισμών από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία και Σλοβακία) και στοχεύει να συμβάλει στη βελτίωση τής ψυχικής υγείας των ευάλωτων πληθυσμών, των παιδιών, των μεταναστών, των επαγγελματιών Υπηρεσιών Υγείας, καθώς και των ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς με στόχο να παράσχει τεχνικές και στρατηγικές που προάγουν την ψυχική υγεία και προσωπική ανάπτυξη των μαθητών/-τριών.