Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιστείου Δημοτικού Εκάλης, με αφορμή την ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Εθελοντισμός και Διαμεσολάβηση», συμμετείχαν στην εκδήλωση τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον πολυχώρο εκδηλώσεων τού Μετρό Συντάγματος.Ο Ερυθρός Σταυρός, συμπληρώνοντας τα 147 έτη από την ίδρυσή του, διοργάνωσε μεγάλη έκθεση με θέμα «Οι ήρωες τής διπλανής πόρτας».

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκδήλωσης, εθελοντές και προσωπικό τού Ε.Ε.Σ. από όλους τους τομείς, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών, Ναυαγοσωστών και Νεότητας, πραγματοποίησαν ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους μαθητές, οι οποίοι συμμετείχαν και σε προσομοιώσεις Πρώτων Βοηθειών, καθώς και σε διαδραστικά παιχνίδια για την υγιεινή διατροφή αλλά και την κλιματική και πολιτισμική κρίση.

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές τής Ε΄ τάξης συνειδητοποίησαν την αξία τής προσφοράς και τής αλληλοβοήθειας, καλλιέργησαν την κοινωνική τους ευαισθησία και ευθύνη και γνώρισαν από κοντά το σπουδαίο έργο τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.