Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Δημιουργώντας ένα φανζίν...

Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν, στις αρχές Απριλίου 2024, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ένα Φανζίν για το ΚΠΙΣΝ».

Ταξίδι στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και ξενάγηση στο Xplore Oceans

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιστείου Δημοτικού Εκάλης ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση τού Ολυμπιακού Μουσείου, μια πλούσια έκθεση φυσικών, ψηφιακών και διαδραστικών εκθεμάτων, η οποία εξιστορεί την πορεία τού Ολυμπιακού Κινήματος από την αρχαιότητα μέχρι τις σύγχρονες λαμπρές διοργανώσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές γνώρισαν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά συνειδητοποίησαν και τη σημασία των σύγχρονων Παραολυμπιακών Αγώνων, μέσα από το βιωματικό παιχνίδι.

Οι ήρωες τής διπλανής πόρτας...

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιστείου Δημοτικού Εκάλης, με αφορμή την ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων «Εθελοντισμός και Διαμεσολάβηση», συμμετείχαν στην εκδήλωση τού Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον πολυχώρο εκδηλώσεων τού Μετρό Συντάγματος.Ο Ερυθρός Σταυρός, συμπληρώνοντας τα 147 έτη από την ίδρυσή του, διοργάνωσε μεγάλη έκθεση με θέμα «Οι ήρωες τής διπλανής πόρτας».

Η δική μας ιστοσελίδα για την αποστολή "Artemis 2"

Κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους 2023-2024 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Δ΄2 τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης συμμετείχαν στο Διεθνές Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία «Myth2space».

Οι μαθητές τού Δημοτικού ξεναγούν τους μαθητές τού Νηπιαγωγείου...

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τού 2ου Άξονα τής Εσωτερικής Αξιολόγησης τής Σχολικής Μονάδας, με θέμα «Διαρροή και Φοίτηση», οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης και οι μαθητές τού Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης είχαν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση τής θεατρολόγου κ. Η. Κεραμοπούλου, να συμμετάσχουν σε μία δράση για την «Ομαλή Μετάβαση των παιδιών τού Νηπιαγωγείου στο Δημοτικό».

Επίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 η Γ΄ τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκε το Μουσείο Βορρέ στην Παιανία, το οποίο είναι αφιερωμένο στη λαϊκή παράδοση αλλά και τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

'Ολοι έχουμε συναισθήματα, αλλά πώς τα διαχειριζόμαστε, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε αυτά που μας οδηγούν σε άσχημες καταστάσεις;

e Twinning στα Γερμανικά: "Wir lernen zusammen"

Οι μαθητές και μαθήτριες τού Γερμανικού Τμήματος τής τάξης Στ΄ τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν, υπό την καθοδήγηση τής καθηγήτριας τους κ. Χριστίνας Ζαχμάνογλου, από την 1η Νοεμβρίου 2023 μέχρι 15 Μαΐου 2024, στην υλοποίηση εκπαιδευτικού έργου στο πλαίσιο τής ευρωπαϊκής δράσης e Twinning σε συνεργασία με μαθητές και μαθήτριες τού σχολείου ICS G. Falcone-P. Borsellino" di Gavorrano" από την Ιταλία. Ο τίτλος τού έργου ήταν: "Wir lernen zusammen" (Μαθαίνουμε μαζί). Με τη καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους, οι μαθητές μετέτρεψαν τις γνώσεις τους από τα κεφάλαια τού βιβλίου τους "Magnet A1" σε δραστηριότητες συνεργασίας και ανταλλαγής με τους μαθητές τού ιταλικού σχολείου, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα e Twinning, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ERASMUS +, ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό.

Οι μικροί χημικοί τής Β΄ τάξης!
Την Τρίτη 21 Μαΐου 2024 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Λουκαδάκου και Ζερδέ, επισκέφθηκαν το Χημείο τού Γυμνασίου. Εκεί τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη!

Συναρπαστικές εμπειρίες στο κινητό πλανητάριο Κρήτης 

Στο πλαίσιο των δράσεων τού καινοτόμου εκπαιδευτικού προγράμματος «Από την ελληνική μυθολογία στις διαστημικές αποστολές τής NASA» και τής συμμετοχής του στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο Εκπαίδευσης για την Αειφορία "Από τη Μυθολογία στο Διάστημα" ("Myth2Space"), το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης φιλοξένησε το κινητό πλανητάριο Κρήτης, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές του να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία!