Αρσάκεια Θεσσαλονίκης
Η κ. Αναστασία Γκίνη, καθηγήτρια μουσικής του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, παρακολούθησε τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.) με τίτλο «Μουσική Εκπαίδευση και Κοινωνία: νέες προκλήσεις, νέοι προσανατολισμοί»
.

Η κ. Αναστασία Γκίνη, καθηγήτρια Μουσικής του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Επιμόρφωσης, που διοργάνωσε το Center for Talented Youth Greece (Κέντρο για Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά) σε συνεργασία με το CTY του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Παιδαγωγικού Έργου των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης κ. Ελευθέριο Βέτσιο κλάδου ΠΕ02.

Στις 25-27 Οκτωρίου 2018 η καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνα Κυριακίδου συμμετείχε στο Ετήσιο Συνέδριο του eTwinning που πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Στo πλαίσιο του Ετήσιου Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου του e-Twinning που διεξήχθη στη Βαρσοβία της Πολωνίας στις 25-27 Οκτωβρίου 2018, απονεμήθηκε στην καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης, κ. Κυριακίδου Αικατερίνη, το Ειδικό Βραβείο «Mevlana» για τη Διαπολιτισμική Κατανόηση για το έργο «We all speak the same language - Online Magazine», που υλοποίησε με τους μαθητές της στο πλαίσο του μαθήματος των Αγγλικών.

Ο κ. Βασίλειος Ι. Τεμπερεκίδης, φυσικός, καθηγητής του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παρακολούθησε το επιμορφωτικό σεμινάριο "Αξιοποίηση των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών στο Σχολικό Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών".

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018 απονεμήθηκε στην κ. Κατερίνα Κυριακίδου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας στο Αρσάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο Θεσσαλονίκης, πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης διαδικτυακής επιμόρφωσης που διοργανώθηκε από το edWeb.net (Επαγγελματικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό δίκτυο) με θέμα «STEM-errific Ways to Avoid the Summer Learning Loss».

Την Δευτέρα 5, 12, 19, και 26 Μαρτίου η καθηγήτρια του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Γεωργία Στεφανίδου, Χημικός, συμμετείχε σε επιμορφωτικό σεμινάριο 16 ωρών με θέμα: «Πειραματικές δραστηριότητες στη Χημεία: Πραγματοποίηση και αξιοποίηση μέσω διδακτικών και διερευνητικών μεθόδων και ΤΠΕ», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης και στο Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Την Τρίτη 17, 24 Απριλίου, και Τρίτη 8 και Πέμπτη 24 Μαΐου, οι καθηγητές του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Γεωργία Στεφανίδου, Χημικός, και Βασίλειος Ι. Τεμπερεκίδης, Φυσικός, συμμετείχαν σε επιμορφωτικό σεμινάριο 12 ωρών για τη διδασκαλία της φύσης των Φυσικών Επιστημών με τίτλο «Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γνώσης των Φυσικών Επιστημών (φύση των Φυσικών Επιστημών);  Γιατί και πώς να τα διδάξουμε στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Ο κ. Βασίλειος Ι. Τεμπερεκίδης, φυσικός, καθηγητής του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης συμμετείχε, την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στο 7ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο "teAch" που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια.

Στις 2 Μαΐου 2018 στην Αίθουσα Συνεδριακού Κέντρου της Τράπεζας Πειραιώς η κ.Αικατερίνη Κυριακίδου, καθηγήτρια Αγγλικών του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στο 7ο Εκπαιδευτικό Συμπόσιο "teAch" που διοργάνωσε το Κολλέγιο Ανατόλια.