Αρσάκεια Θεσσαλονίκης
Το Σάββατο 12 Μαΐου οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας, Καρούλης Ευστράτιος και Μανωλόπουλος Ηλίας, καθώς και οι μαθήτριες και μαθητές της Β΄ τάξης, Γεωργιάδου Ελευθερία, Ζαγορίδης Παναγιώτης, Μπουζοπούλου Στυλιανή και Τσαβλή Στυλιανή-Μαρία, αποτέλεσαν τις δύο ομάδες που αντιπροσώπευσαν το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης στην εκπαιδευτική δράση που πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Παίζοντας με τις Φυσικές Επιστήμες».

Την εκπαιδευτική δράση διοργάνωσαν τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας, σε συνεργασία με τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης του Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, τους Σχολικούς Συμβούλους ΠΕ04 του Νομού Θεσσαλονίκης και το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέσα από τη δράση αυτή οι μαθήτριες και οι μαθητές μας –με εφόδια τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τις δεξιότητες και τις βασικές γνώσεις Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας που διαθέτουν– κλήθηκαν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν πειραματικές δραστηριότητες με στόχο να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητά τους, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον ρόλο των Φυσικών Επιστημών στην σύγχρονη καθημερινή ζωή τους.

Τα παιδιά συνόδευσαν οι καθηγητές τους, Γεωργία Στεφανίδου (Χημικός) και Βασίλειος Τεμπερεκίδης (Φυσικός), και ο παρασκευαστής του Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών του Σχολείου μας, Δημήτριος Μπατγίδης.