Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2018 το Σχολείο μας βραβεύθηκε με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το e-Twinning πρόγραμμα με τίτλο "X-CHANGE", που υλοποίησε μέσα από το μάθημα των Αγγλικών!
Το έργο είχε βραβευθεί νωρίτερα, στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, και με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας.
Η Εθνική Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από τις Εθνικές Υπηρεσίες Στήριξης των εκάστοτε χωρών συνεργατών σε εκείνα τα σχολεία των οποίων η εργασία, στο πλαίσιο μίας e-Twinning συνεργασίας, θεωρείται ποιοτική στη χώρα τους. Η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας απονέμεται από την Κεντρική Υπηρεσία Στήριξης που εδρεύει στις Βρυξέλλες, στα σχολεία που συμμετέχουν σε μία συνεργασία και τα οποία έχουν βραβευθεί με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, ενώ παράλληλα τα έργα τους θεωρούνται «άριστα» από ευρωπαϊκή άποψη.
Το έργο μας, "X-CHANGE", που έλαβε αρχικά την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας, καθώς διαπιστώθηκε ότι πληρούσε τα απαραίτητα κριτήρια, στη συνέχεια βραβεύθηκε και με μια διάκριση πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Η βράβευση με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας υπογραμμίζει την τελειότητα της εργασίας των μαθητών μας στο συγκεκριμένο έργο e-Twinning, καθώς έχει πλέον αναγνωριστεί ως έργο που κατέκτησε το υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.
Εδώ μπορείτε να δείτε το πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας για το έργο μας "X-CHANGE". Επίσης, το έργο μας θα εμφανιστεί σε έναν ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στο www.etwinning.net.
Λίγες πληροφορίες για το πρόγραμμα:
Το έργο είχε στόχο την καλλιέργεια δημιουργικής επικοινωνίας μαθητών από 13 διαφορετικά σχολεία της Ευρώπης. Τα σχολεία τα οποία συνεργάστηκαν για την εκπόνησή του, ήταν από το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ιταλία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Τουρκία, τη Σερβία, την Αρμενία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
Tο αποτέλεσμα της προσπάθειας των μαθητών ήταν η εκπόνηση διεθνικών συνεργατικών παρουσιάσεων πάνω σε θέματα (όπως η επιστήμη, η διατροφή, η διασκέδαση, το σχολείο) που διαμορφώνουν τον τρόπο ζωής (lifestyle), και η καταγραφή και μεταξύ τους σύγκριση για το πώς ήταν αυτά στο παρελθόν, πώς είναι σήμερα και πώς φανταζόμαστε ότι θα είναι στο μέλλον. Επιπλέον οι μαθητές έκαναν έρευνα και εκπόνησαν εργασίες σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά των συμμετεχόντων χωρών.
Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχαν μαθητές/τριες της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, από τμήματα Αγγλικών στα οποία διδάσκει η καθηγήτρια κα Κατερίνα Κυριακίδου, η οποία ήταν και η συντονίστρια του έργου.
Συγχαρητήρια πολλά στους μαθητές μας και τους ευχόμαστε πολλές επιτυχίες σε e-twinning προγράμματα και στο μέλλον!