Πριν λίγες μέρες το Σχολείο μας έλαβε μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό «Bravo Schools: Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο».
Συγκεκριμένα –αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των καλών πρακτικών των σχολείων, των σχεδίων μαθήματος και των μαθητικών δημιουργιών ανάμεσα σε 200 σχολεία από όλη την Ελλάδα με πάνω από 500 συμμετοχές– η κ. Χρυσούλα Εξάρχου, Αντιπρόεδρος του QualityNet Foundation, με επιστολή της προς τον Διευθυντή του Σχολείου, μας ανακοίνωσε ότι το Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, χάρη στο σύνολο των εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών και δράσεών του, ανακηρύσσεται ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ TΩΝ 17 ΣΤΟΧΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και μέλος στο ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).
Ταυτόχρονα, μια από αυτές τις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, η εργασία-εισήγηση με τίτλο «Malala Yousafzai: Let us pick up our books and our pens; they are the most powerful weapons», η οποία παρουσιάστηκε και στο 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο για την Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναδείχθηκε ως η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ στην κατηγορία «Σχέδιο Μαθήματος», που υπηρετεί τον Στόχο 4 (Ποιοτική Εκπαίδευση / Λιγότερες Ανισότητες).
To Bravo Schools αποτελεί μια Πρωτοβουλία, στην οποία οι Ενεργοί Πολίτες του αύριο παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, μέσα από τις εκπαιδευτικές προσεγγίσεις που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Υλοποιείται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού υλικού «ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», το οποίο -με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής- αναπτύσσει το εκπαιδευτικό τμήμα του QualityNet Foundation στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το World Largest Lesson, την Unicef και την Unesco. Η Πρωτοβουλία Bravo Schools εντάσσεται στη Παγκόσμια καμπάνια του ΟΗΕ για τη προώθηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Στις μαθήτριες και στους μαθητές που συνεργάστηκαν με τις καθηγήτριες Αγγλικών (Άννα Οικονόμου, Τότα Οικονόμου, Αικατερίνη Κυριακίδου και Βασιλική Κωσταρά) στην εκπόνηση της εργασίας για τη Μαλάλα, δόθηκε η σχετική Βεβαίωση ότι καθεμιά και καθένας τους «Είναι Πρεσβευτής των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης».