Στόχος των διδακτικών επισκέψεων είναι η διεύρυνση των γνώσεων των μαθητών και ο εμπλουτισμός τής προσέγγισης των μαθημάτων.
Η διδακτική επίσκεψη των τμημάτων Α΄1 και Α΄3 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ, ή αλλιώς Ισλαχανέ, τής Θεσσαλονίκης.
Οργανώθηκε στο πλαίσιο τού μαθήματος των Θρησκευτικών και τής Πολιτικής Παιδείας, καθώς σχετίζεται με τη θρησκευτική παιδεία και την κοινωνική δράση, αλλά και την παροχή τεχνικής παιδείας για την ενίσχυση της οικονομίας τού οθωμανικού κράτους.
Τους μαθητές συνόδευσαν η θεολόγος κ. Αριστέα Τσιακάλου, ο βιολόγος κ. Αλέξης Κοκκάλου και η οικονομολόγος κ. Μαρία Αμαλία Βέργουλα.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
Οι μαθητές τού τμήματος Α΄2, στο πλαίσιο των μαθημάτων των Ελληνικών, επισκέφθηκαν το βιβλιοπωλείο «Πρωτοπορία», ώστε να έρθουν τα παιδιά σε άμεση και βιωματική επαφή με βιβλία που αφορούν στην αρχαιότητα και στη λογοτεχνία, και να ξεναγηθούν από τον υπεύθυνο τού βιβλιοπωλείου στον χώρο.
Η διδακτική επίσκεψη εντάσσεται ταυτόχρονα και στις δράσεις τού Προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας που εκπονεί το τμήμα σχετικά με τα «Επαγγέλματα που συνδέονται με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό».
Τους μαθητές συνόδευσαν η φιλόλογος κ. Σ. Χαριτίδου και η οικονομολόγος κ. Α.Πιλωνά.
Οι μαθητές τής Β΄Λυκείου επισκέφθηκαν την έκθεση «Το τέλος τής παλιάς μας πόλης» στη Βίλα Καπαντζή.
Η έκθεση διοργανώνεται από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με ιδιώτες και φορείς μεταξύ των οποίων το ΕΛΙΑ, η Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, η Εθνική Βιβλιοθήκη τής Αυστρίας και τα Εθνικά Αρχεία τής Ουγγαρίας.
Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από τον 19ο αιώνα, όπου απεικονίζεται το θαλάσσιο τείχος τής πόλης, μεταγενέστερα πανοράματα τής Θεσσαλονίκης και εικόνες από τη μεγάλη πυρκαγιά.
Στη συνέχεια, οι μαθητές τού προγράμματος e-Τwinning με θέμα: «Γιορτάζουμε τη Συμπερίληψη: Aλληλέγγυα Ανταλλαγή», μαζί με τους φιλοξενούμενους στο Σχολείο μας Ισπανούς μαθητές και τους καθηγητές τους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις τής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης SolidarityNow, που ασχολείται με την ένταξη και την ενισχυτική διδασκαλία προσφυγόπουλων, προκειμένου να προσφέρουν είδη γραφικής ύλης, χειροτεχνίας, επιτραπέζια παιχνίδια και παιδικά βιβλία στα Αγγλικά που συγκεντρώσαν στο Σχολείο
Οι μαθητές επισκέφθηκαν, επίσης, και τον χώρο τής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΝΑΟΜΙ Οικουμενικό Εργαστήριο Προσφύγων Θεσσαλονίκης, που υποστηρίζει τους πρόσφυγες διδάσκοντάς τους πώς να ράβουν και πώς να κατασκευάζουν τσόχινα ρούχα, τσάντες κ.ά. από τις κουβέρτες τής Ειδομένης, προκειμένου να ενημερωθούν για τη δραστηριότητά της.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο φιλόλογος κ. Β. Βαβαρούτσος, η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Α. Οικονόμου, ο φυσικός κ. Ν. Καβαρδίνας, η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Χ. Αλεξάνδρου και η φιλόλογος κ. Ιφ. Αναγνώστου.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
H Γ΄Τάξη επισκέφθηκε την έκθεση «Διαδρομές εμπορίου: δρόμοι, αγορές και άνθρωποι στην παλιά Θεσσαλονίκη» στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (Κατούνη 12-14). Πρόκειται για μία έκθεση που παρουσιάζει φωτογραφικό και αρχειακό υλικό από την επαγγελματική και κοινωνική ζωή του εμπορικού κέντρου της πόλης κατά την περίοδο από το 1870 έως το 1970. Συνοδοί των μαθητών ήταν ο φυσικός Κ. Χρυσοβέργης και οι μαθηματικοί Π. Κανελλοπούλου και Α. Άντζελ.
Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/gr/thessaloniki/thessaloniki-high-school/events-activities/34505-3h-didaktikh-episkepsh#sigProId743de39149
https://arsakeio.gr/gr/thessaloniki/thessaloniki-high-school/events-activities/34505-3h-didaktikh-episkepsh#sigProId743de39149