Τη φετινή χρονιά στο σχολείο μας εκπονούνται δύο συνεργατικά e-twinning προγράμματα:
Γιορτάζουμε τη Συμπερίληψη: Αλληλέγγυα Ανταλλαγή
Celebramos la Inclusión: Intercambio Solidario
We Celebrate Inclusiοn: Solidarity Exchange
Αυτό το σύντομο έργο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής ελλήνων και ισπανών μαθητών 17 και 18 χρονών και έχει ως leitmotiv την αλληλεγγύη και τη συμπερίληψη των προσφύγων. Στόχος του είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από το προσφυγικό ζήτημα μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες και η συγκέντρωση πόρων για να υποστηριχτεί η δράση κάποιων ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) που ασχολούνται με τους πρόσφυγες. Το eTwinning προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας μιας σταθερής γέφυρας πολιτισμού ανάμεσα στα δύο σχολεία και στους μαθητές του με σκοπό να γίνει η ανταλλαγή πιο παραγωγική. Συγκεκριμένα, προβλέπει επίσκεψη και φιλοξενία των Ισπανών μαθητών από τους Έλληνες μαθητές, θεατρική παράσταση των Τρωάδων του Ευριπίδη στις δυό γλώσσες, σύνταξη πρωτότυπου τρίγλωσσου λεξικού αλληλεγγύης σε μορφή βίντεο (στα ισπανικά, ελληνικά και αγγλικά), συμμετοχή στη χριστουγεννιάτικη εορταγορά στη Θεσσαλονίκη κα. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η καθηγήτρια Αγγλικών κ.Άννα Οικονόμου, με τη συνεργασία της φιλολόγου κ.Ιφιγένειας Αναγνώστου.
V.I.E.W Very Important European Women
Το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης συμμετέχει κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Twinning μέσα από το συνεργατικό έργο με σχολεία της Ευρώπης με τίτλο "V.I.E.W" (Very Important European Women).
Πρόκειται για ένα έργο στο οποίο μαθητές από τα τμήματα αγγλικών των Α'& Β' τάξεων Λυκείου της καθηγήτριας κ. Κατερίνας Κυριακίδου, συνεργάζονται με μαθητές από 8 σχολεία της Ευρώπης (από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Ελλάδα , τη Δημοκρατία της Τσεχίας και την Πολωνία) με στόχο να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη μέσα από μία διαδικασία επιλογής, έρευνας, γνωριμίας και παρουσίασης των σημαντικότερων γυναικείων προσωπικοτήτων κάθε χώρας-συνεργάτη. Η έρευνα και η εργασίες των μαθητών θα επικεντρωθούν στο γυναικείο φύλλο και στα στερεότυπα που διαφοροποιούν τον ρόλο ανδρών-γυναικών στην Ευρώπη τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν. Το πρόγραμμα συντονίζει η καθηγήτρια των Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.
κλικ για μεγένθυνση |