Την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητήριο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης οι ετήσιοι αγώνες κολύμβησης, μεταξύ μαθητών και μαθητριών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης.

Την κήρυξη των αγώνων και τις απονομές των βραβείων πραγματοποίησαν οι Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ Πόρποδα Αποστολία, Λουκαδάκου Ασημίνα και Λαγουδάκης Νικόλαος

Στους αγώνες συμμετείχαν 180 μαθητές και μαθήτριες στα αγωνίσματα: 25 μ. πόδια Ελεύθερου, 25 μ. Ελεύθερο, 25 μ. Ύπτιο, 25 μ. Πρόσθιο και 25 μ. Πεταλούδα. Στις Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεις οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με το ομαδικό αγώνισμα τής σκυταλοδρομίας.

Η συμμετοχή στους αγώνες αποτελεί σημαντικό μέρος τής εκπαιδευτικής διαδικασίας, που συμπληρώνει τη διδασκαλία τής κολύμβησης, την οποία παρακολουθούν οι μαθητές μας σε όλη τη διάρκεια τού διδακτικού έτους.

Γονείς και μαθητές, που βρέθηκαν στις κερκίδες ως θεατές, ενίσχυσαν τις προσπάθειες των συμμετεχόντων και δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα! Συγχαρητήρια στους μαθητές που έλαβαν μέρος, τους συμμαθητές τους που κατέκλυσαν τον χώρο των αγώνων, καθώς και στην ομάδα καθηγητών Φυσικής Αγωγής που εργάστηκαν για την διοργάνωση.

Οι απονομές των βραβείων τής Στ΄ τάξης έγιναν σε εορταστικό κλίμα, στον χώρο τού θεάτρου, από τους πρωταθλητές κολύμβησης και πρώην μαθητές τού Σχολείου μας: Κρανιά Αγγελική και Κρανιά Σπυρίδωνα, οι οποίοι μίλησαν στα παιδιά για τα οφέλη τής κολύμβησης, αλλά και για τη σημασία τής προσπάθειας στην υλοποίηση αθλητικών, εκπαιδευτικών ή άλλων στόχων.