Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού επέλεξαν την εφετινή σχολική χρονιά τη Μαγνησία ως θέμα τού περιβαλλοντικού τους προγράμματος. Την περιοχή αυτή με τα πολλά «μονοπάτια» της αποφάσισαν να εξερευνήσουν τα παιδιά μέσα από τις εργασίες που εκπόνησαν με την επίβλεψη τής κ. Κατσαμπάνη.
Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι μαθητές πραγματοποίησαν εκδρομή στη Μαγνησία πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 21 έως 23 Απριλίου 2016 με συνοδούς καθηγητές τη Διευθύντρια - φιλόλογο κ. Μ. Θεοδωρέλου, τη θεολόγο κ. Φ. Κατσαμπάνη και τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Η. Σακέλλιο.
Οι εκδρομείς ξεκίνησαν με περιήγηση στην πόλη τού Βόλου (ξενάγηση στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, προσκύνημα στην εκκλησία τού Αγίου Κωνσταντίνου), ακολούθησε η Πορταριά (προσκύνημα στην Παναγιά την Πορταρέα), η Ανακασιά (ξενάγηση στην οικία Κοντού, η οποία είναι διακοσμημένη με έργα τού Θεόφιλου Χατζημιχαήλ), η Μακρινίτσα (ξενάγηση στο Κ.Π.Ε. και στο μουσείο Τοπάλη) και η εκδρομή ολοκληρώθηκε με τη μοναδική Τσαγκαράδα.
Τα παιδιά απόλαυσαν την ανοιξιάτικη φύση μέσα στο απόλυτο μεγαλείο της. Οι εναλλαγές των χρωμάτων μαγευτικές, η φύση τού Πηλίου μοναδική. Η παραμονή στο ξενοδοχείο «Ξενία Πορταριά» ήταν μοναδική, όλοι αισθάνθηκαν σαν στο σπίτι τους και είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα.
Η επιστροφή στο Σχολείο γεμάτη αναμνήσεις από την εκδρομή και με την προσμονή για την πολυήμερη τής Γ΄ Λυκείου.