Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές τής περιβαλλοντικής ομάδας τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού –στο πλαίσιο τού περιβαλλοντικού προγράμματος «Εθελοντισμός και περιβάλλον» που υλοποίησαν την τρέχουσα χρονιά– πραγματοποίησαν περιβαλλοντική εκδρομή από τις από 2 μέχρι και τις 4 Απριλίου 2015. Επισκέφθηκαν την ευρύτερη περιοχή τής Αχαΐας, έχοντας εκπονήσει εργασίες για τη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου, το φαράγγι τού Βουραϊκού, τον οδοντωτό, τον παραδοσιακό οικισμό τής Ναυπάκτου, το Γαλαξίδι και τα Καλάβρυτα.
Την πρώτη ημέρα η εκδρομή περιελάμβανε επίσκεψη στο Αρσάκειο Πατρών. Ο Διευθυντής επεφύλαξε θερμή υποδοχή στους συνοδούς καθηγητές και τους μαθητές. Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν τόσο στους εξωτερικούς όσο και στους εσωτερικούς χώρους τού Σχολείου ανταλλάσσοντας εμπειρίες από τον σχολικό βίο. Επίσης, με ενθουσιασμό οργανώθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ και η συμμετοχή σε αυτούς στάθηκε αφορμή να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους οι μαθητές.
Με τις καλύτερες εντυπώσεις οι εκδρομείς αναχώρησαν για την Πάτρα. Το απόγευμα επισκέφθηκαν τον ιερό ναό τού Αγίου Ανδρέα, όπου προσκύνησαν και παρακολούθησαν εμπεριστατωμένη ξενάγηση.
Τη δεύτερη ημέρα αναχώρησαν για το Διακοφτό και από εκεί επιβιβάστηκαν στον οδοντωτό και απήλαυσαν τις φυσικές ομορφιές κατά τη διαδρομή για τα Καλάβρυτα. Ακολούθησε επίσκεψη στον μαρτυρικό οικισμό των Καλαβρύτων. Η εμπειρία των μαθητών ήταν μεγίστης σημασίας ως προς τη διατήρηση τής ιστορικής μας μνήμης και, παράλληλα, αναλόγως συγκλονιστική ήταν και η εμπειρία τους από την επίσκεψη στο Μουσείο Ολοκαυτώματος.
Ο παραδοσιακός οικισμός τής Ναυπάκτου ήταν ο προορισμός της τρίτης ημέρας, η οποία περιελάμβανε περιήγηση στο ενετικό λιμάνι καθώς και στο κέντρο τής πόλης με επίσκεψη στο κάστρο, από όπου η θέα ήταν εντυπωσιακή. Στη συνέχεια η άφιξη στο Γαλαξίδι έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να γνωρίσουν τη γραφική πόλη.
Κατά τη διάρκεια των διαδρομών με το λεωφορείο συνδυάστηκαν εντυπώσεις και εικόνες για την ισορροπία των οικολογικών συστημάτων με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.