Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργανώνουν και εφέτος από κοινού, για 14η συνεχή χρονιά, την εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Σταδιοδρομίας». Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού του Σ.Ε.Π. στα Σχολεία μας και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων. Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» έχουν προσκληθεί γονείς μαθητών, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας για τον κόσμο των επαγγελμάτων, προκειμένου να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.


Όσον αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής της εκδήλωσης, την καθεμία από τις προαναφερθείσες ημέρες θα μιλήσουν στα παιδιά 4 επαγγελματίες. Αρχικά, ο κάθε ομιλητής θα κάνει μια εισήγηση διάρκειας 15 λεπτών και στο τέλος, όταν ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους και οι τέσσερις ομιλητές, θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά, την οποία θα συντονίζουν οι Καθηγητές Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα τεθούν ερωτήσεις τόσο γενικού περιεχομένου προς όλους τους ομιλητές όσο και εξειδικευμένης μορφής στον κάθε ομιλητή ξεχωριστά.
Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:

Τετάρτη 22/11
1. Γεώργιος Ευθύμογλου (Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πειραιώς – Καθηγητής Ψηφιακών Επικοινωνιών)
2. Ουρανία Νταγαδάκη (Ακτινολόγος Εξειδικευμένης Απεικόνισης του Μαστού)
3. Ευάγγελος Συρίγος (Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο)
4. Σάντυ Ψηλιάκου (Επιχειρηματίας)

Πέμπτη 30/11
1. Αριάδνη Αργυράκη (Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών)
2. Οδυσσέας Ιωάννου (Στιχουργός – Συγγραφέας)
3. Αθανάσιος Κατσής (Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου – Καθηγητής Στατιστικής)
4. Νικόλ Παπαδοπούλου (Γραφίστρια).

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι Διευθύντριες των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου και κ. Σοφία Γρατσία, ενώ την ευθύνη της οργάνωσής της έχουν οι Καθηγητές - Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και κ. Κατερίνα Σουφλιά.

001