Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών υλοποίησαν την πρώτη τους δράση Φιλαναγνωσίας. Μαζί με τις νηπιαγωγούς τους κ. Αλεξία Κατριμπούζα και Διονυσία Αγγελοπούλου, επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Ένα ταρακουνημένο σχολείο» τής  Α. Χαλικιά, από τις εκδόσεις "Ίκαρος", το οποίο περιλαμβάνεται στη συλλογή τής κεντρικής βιβλιοθήκης των Σχολείων.

Η δράση περιελάμβανε παιχνίδια αφήγησης, φαντασίας, αυθορμητισμού, ανακάλυψης και έκφρασης. Οι μικροί μαθητές με αφορμή το παραμύθι "ταρακούνησαν" και το δικό τους σχολείο και ανακάλυψαν ένα σωρό εκπλήξεις, από μπαλόνια μέχρι μαμάδες... Η εικαστικός κ. Λέλα Στασινοπούλου, μαμά μαθήτριας Νηπιαγωγείου, βρέθηκε στην τάξη των παιδιών και συμμετείχε στη δράση στο πλαίσιο τής συνεργασίας σχολείου- οικογένειας. Έτσι, όλοι μαζί σχεδίασαν, ζωγράφισαν και ζωντάνεψαν φιγούρες και σκηνές από ένα φανταστικό "ταρακουνημένο" σχολείο...

Μήπως τα γέλια και οι χαρές έφτασαν σε εσάς; Μήπως ταρακουνηθήκατε και εσείς; Εμείς, πάντως, μικροί και μεγάλοι, πολύ το απολαύσαμε!