Περιηγήθηκαν μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας στον μηχανολογικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων και παρακολούθησαν τη διαδικασία επεξεργασίας σιταριού σε ανοξείδωτα σιλό. Ανάλογα με το μέρος, το είδος ή την ποικιλία τού καρπού που αλέθεται, προκύπτουν διάφορες κατηγορίες αλεύρου. Το προϊόν που παράγεται συσκευάζεται σε σακιά 1 κιλού και 3, 5 ή 10 κιλών.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πλάσουν δικά τους κουλούρια Θεσσαλονίκης και να δοκιμάσουν χειροποίητα κεράσματα από τους υπεύθυνους. Τέλος, έλαβαν ως δώρο μια σακούλα με δύο σακιά λευκό και κίτρινο αλεύρι τού 1 κιλού.
View the embedded image gallery online at:
https://arsakeio.gr/gr/patra/patra-kindergarten/ta-nea-mas/events-activities/36381-episkepsh-stous-mylous-axaias-7#sigProId035b27dbce
https://arsakeio.gr/gr/patra/patra-kindergarten/ta-nea-mas/events-activities/36381-episkepsh-stous-mylous-axaias-7#sigProId035b27dbce