Οι μαθητές ξεναγήθηκαν εικονικά στις δραστηριότητες τού Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας (Oceanus Lab), το οποίο ιδρύθηκε επίσημα το 1990 στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα έρευνας για τις θάλασσες στην Ελλάδα. Την παρουσίαση έκανε η απόφοιτη τού Αρσακείου Πατρών και μέλος τού εργαστηρίου Oceanus Lab κ. Κατερίνα Λεκατσά στους μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών και εξ αποστάσεως των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η χαρτογράφηση τού θαλάσσιου φυτού Ποσειδωνίας ώστε να προστατεύσουμε τα υποθαλάσσια λιβάδια Ποσειδωνίας στις ελληνικές θάλασσες. Τα θαλάσσια αυτα φυτά είναι πολύ σημαντικά γιατί τα λιβάδια τους αποτελούν το "σπίτι" ψαριών και θαλάσσιων ζώων. Καθαρίζουν, επίσης, το νερό, παράγουν οξυγόνο και βοηθούν στη μείωση τής έντασης τής κλιματικής αλλαγής.
Τη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, που σχετίζεται με το αναλυτικό πρόγραμμα τής Γεωλογίας-Γεωγραφίας, συντόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος Νικόλαος, Χημικός MSc-MEd, και τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Πουλόπουλος I., Φυσικός MSc, Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών από τα Αρσάκεια Αθηνών, και η κ. Ηλιοπούλου Ν., βιολόγος ΜSc.
https://arsakeio.gr/gr/patra/patra-junior-high/ta-nea-mas/events-activities/53425-xartografisi-tis-poseidonias#sigProId099f3cd2b5