Αρσάκεια Πατρών

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus NATURE έδωσε τη δυνατότητα σε 7 μαθητές και 2 καθηγητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών να πραγματοποιήσουν ένα μαγικό ταξίδι στη Μαδέιρα τής Πορτογαλίας το διάστημα 13-19 Φεβρουαρίου 2022.

Την πρώτη ημέρα τού προγράμματος γνώρισαν το πορτογαλικό σχολείο, όπου τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος τής πόλης Camara de Lobos, και ξεναγήθηκαν στην πόλη.

Η δεύτερη ημέρα τού προγράμματος περιελάμβανε περιήγηση στο εθνικό πάρκο στο κέντρο τού νησιού, με το τοπικό ιχθυοτροφείο, το θαλάσσιο μουσείο φάλαινας, και μια μικρή διαδρομή στην ανατολική ακτή.

Η τρίτη και η τέταρτη ημέρα στη Μαδέιρα ήταν αφιερωμένες στις αντιθέσεις τού νησιού, καθώς οι φιλοξενούμενοι γνώρισαν το ψηλότερο ακρωτήριο τής Ευρώπης, θαύμασαν τη θέα από τις κορυφές τού νησιού και είδαν παραλίες από το ένα άκρο τού νησιού στο άλλο.
Είδαν, επίσης, παραδοσιακούς οικισμούς και έκαναν βόλτα στον βοτανικό κήπο, που περιέχει φυτά και πετρώματα από όλο τον κόσμο.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, που έφερε τους μαθητές σε επαφή με ένα φυσικό περιβάλλον τελείως διαφορετικό από το μεσογειακό. Ένα ηφαιστειογενές νησί, με παραλίες άγριας ομορφιάς, με υποτροπική χλωρίδα και θαλάσσιο πλούτο, που γνώρισαν την τελευταία ημέρα τού προγράμματος, καθώς ταξίδεψαν με catamaran για να δουν από κοντά δελφίνια και φάλαινες.

Η φυσική κληρονομιά είναι πολύτιμη και πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο.
Έτσι, μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα NATURE οι μαθητές των ευρωπαϊκών σχολείων συνειδητοποιούν τις αξίες τού εθνικού πλούτου κάθε χώρας.