Αρσάκεια Πατρών

Οι μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών είχαν μια ξεχωριστή συνάντηση, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022, με τον χρυσό Παραολυμπιονίκη αθλητή Γρηγόρη Πολυχρονίδη, αλλά και τη σύζυγο και συμπαίκτριά του Κατερίνα Πατρώνη, η οποία είναι και απόφοιτος των Αρσακείων Σχολείων Πατρών.



Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης έχει τιμήσει τα ελληνικά χρώματα με τον καλύτερο τρόπο.
Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Ρίο 2016» ήταν ο σημαιοφόρος τής Ελληνικής Αποστολής στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων, στο στάδιο Μαρακανά, στιγμή που ο ίδιος χαρακτήρισε ως την πιο τιμητική στη ζωή του.

Ο σπουδαίος αυτός αθλητής και άνθρωπος, απόφοιτος τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει βραβευθεί με το χρυσό μετάλλιο τής Βουλής (2008, 2012), του έχει απονεμηθεί το 2004 ο τίτλος τού επίτιμου δημότη Αθηνών και το μετάλλιο τής Πόλεως, έχει βραβευθεί από τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας (2004, 2008, 2012, 2016), τον Πρωθυπουργό (2004, 2016) και πλήθος Υπουργείων, Δήμων και Οργανισμών, ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος στα κορυφαία Παγκόσμια Αθλητικά Βραβεία Laureus για το βραβείο τού Καλύτερου Αθλητή με Αναπηρία, είναι πρόεδρος τού Συλλόγου Παραολυμπιονικών Αθλητών και πρέσβης τού Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση συνάντησης με τους μαθητές τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους.
Με λόγο απλό και ουσιαστικό μίλησε στους μαθητές για τα χαρακτηριστικά τού αθλήματος Boccia, στο οποίο αγωνίζεται, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, τις ευχάριστες και τις δυσάρεστες στιγμές των αγώνων, τη συγκίνηση τής νίκης, τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, τα μελλοντικά σχέδιά του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και την ανάγκη σεβασμού στο διαφορετικό.

Κάλεσε, επίσης, τους μαθητές να πάρουν μέρος στον 9ο Ψηφιακό Διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό και τον διαδικτυακό εκφοβισμό», που διοργανώνεται από το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Στο πλευρό του η Κατερίνα Πατρώνη, κόρη τού Αχαιού βουλευτή τής μεταπολίτευσης Νίκου Πατρώνη και πρώην μαθήτρια τού Αρσακείου Πατρών. Η ιστορία τους είναι από αυτές που σε κάνουν να πιστεύεις ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει και είναι ικανή να νικήσει όλα τα εμπόδια...

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης τής Νομικής Σχολής Αθηνών, αποφάσισε ότι ήθελε να δώσει στον εαυτό της την ευκαιρία να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά περισσότερο, τον αθλητισμό.
Έτσι αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές της στην Ελβετία, ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό πρόγραμμα τής Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στο Πολυτεχνείο τής Λοζάνης, με τίτλο «Αθλητική Διοίκηση και Τεχνολογία».
Εκεί εργάστηκε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τού Βόλεΐ, καθώς και σε μια διεθνή εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ στο Αμβούργο.

Η Κατερίνα Πατρώνη και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης γνωρίστηκαν μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012, όπου ο Γρηγόρης κατέκτησε και το χρυσό μετάλλιο.

Σήμερα προπονούνται και αγωνίζονται μαζί, αφού η Κατερίνα είναι συναθλήτρια-συνοδός του, καθώς και μητέρα τής κόρης τους.

Στην εκδήλωση παρέστη και συνομίλησε με τους μαθητές και η κ. Ντόρα Πάλλη-Πετραλιά, υποδιευθύντρια τού Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, μία από τις τρεις γυναίκες που είναι πρόεδροι σε Ομοσπονδία Ολυμπιακού Αθλήματος και υπεύθυνη τού εν λόγω εκπαιδευτικού προγράμματος.

Η δράση, που παρακολούθησαν διαδικτυακά οι μαθητές όλων των τμημάτων τού Γυμνασίου, ήταν πρωτοβουλία τής φιλόλογου κ. Αικατερίνης Γεωργίου.