Αρσάκεια Πατρών

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, στην Εστία Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, ο Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών παρουσίασε στους γονείς τον ετήσιο προγραμματισμό τού Σχολείου (πρόγραμμα σπουδών, εκπαιδευτικά προγράμματα, ευρωπαϊκά προγράμματα Εramsus+ κ.ά.). Οι γονείς παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εκδήλωση και στο τέλος είχαν την ευκαιρία για μία πρώτη επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς τού Σχολείου. Επιπλέον, ο Διευθυντής παρουσίασε τα καινοτόμα προγράμματα που θα εφαρμοστούν από το τρέχον σχολικό έτος στο Σχολείο.

Ειδικότερα:

Πρόγραμμα σίτισης των μαθητών τού Λυκείου

Μετά την αυξημένη συμμετοχή στο πρόγραμμα σίτισης των μαθητών τού Νηπιαγωγείου, τού Δημοτικού και τού Γυμνασίου στο Σχολείου μας, η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των μαθητών, αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα και στο Λύκειο, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τής έλλειψης χρόνου των μαθητών. Όσοι γονείς επιθυμούν να ενταχθούν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα σίτισης, μπορούν να το δηλώσουν εδώ, ώστε να διερευνηθεί αν υπάρχει ικανός αριθμός συμμετεχόντων μαθητών για να ξεκινήσει άμεσα το πρόγραμμα. 

Ενημερώνουμε πως το ημερήσιο κόστος ανά παιδί ανέρχεται στα 5,65 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου τού ΦΠΑ) και τη σίτιση έχει αναλάβει το "Λόης Catering", το οποίο διαθέτει το κατάλληλο ISO πιστοποιητικό. Μέσω email θα λαμβάνουν οι γονείς το εβδομαδιαίο ή δεκαπενθήμερο μενού σίτισης, το οποίο είναι εγκεκριμένο από ειδικό διατροφολόγο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία τού Λυκείου σε αυτόν τον αριθμό: 2610990350.

Διοργάνωση δωρεάν εντατικών καλοκαιρινών μαθημάτων για τους αποφοίτους τής Β΄ τάξης

Για την πληρέστερη προετοιμασία των αποφοίτων τής Β΄ τάξης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών διοργανώνει δωρεάν εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα προετοιμασίας, από 16 Ιουνίου έως 30 Ιουνίου 2025 και από 1η Σεπτεμβρίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2025, σε ολιγομελή τμήματα. Το πρόγραμμα αυτό, σε συνδυασμό με το διευρυμένο πρόγραμμα σπουδών τής Γ΄ τάξης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, θα συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη των στόχων κάθε μαθητή/-τριας. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα οι γονείς  μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εδώ.

Διευρυμένο πρόγραμμα στη Β΄ τάξη

Τέλος, θα θέλαμε να  ενημερώσουμε τους γονείς ότι από το επόμενο σχολικό έτος (2025-2026) τροποποιούμε το πρόγραμμα σπουδών τής Β΄ τάξης και ενσωματώνεται σε αυτό η Ζώνη Προσανατολισμού, κατά την οποία οι μαθητές σε τμήματα κατευθύνσεων θα προετοιμάζονται σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση τού Σχολείου.