Αρσάκεια Πατρών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλο ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα e Τwinning τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών. Στο πρόγραμμα «Όψεις τής δημοκρατίας στην ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα» (Aspects of Democracy in Greco-Roman Αntiquity) μαθητές τής Β΄ τάξης συνεργάστηκαν με μαθητές τού γαλλικού σχολείου Lycée international de Ferney-Voltaire, με σκοπό να προσεγγίσουν από κοινού την έννοια, τον τρόπο λειτουργίας και την αξία τής δημοκρατίας στην αρχαιότητα.

Οι μαθητές μελέτησαν αποσπάσματα τής Αρχαίας Ελληνικής και Λατινικής Γραμματείας που αναφέρονται στο δημοκρατικό πολίτευμα στην αρχαιότητα και διερεύνησαν τις αρχές και τους θεσμούς τής δημοκρατίας στον αρχαίο κόσμο. Παράλληλα, οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να προβληματιστούν και να ανταλλάξουν απόψεις για τη σημερινή μορφή και λειτουργία τού δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ελλάδα και στη Γαλλία, αλλά και να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη που έχουν ως πολίτες τής Ευρώπης για τη διαφύλαξη και ενίσχυση τού δημοκρατικού πολιτεύματος.

Υπεύθυνες σχεδιασμού και υλοποίησης τού προγράμματος ήταν η κ. Ρεγγίνα Δημητροπούλου από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και η κ. Christelle Laureyns από το Lycée international de Ferney-Voltaire.