Αρσάκεια Πατρών

Στο πλαίσιο τής πληρέστερης προετοιμασίας των μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024, το Πολυτεχνικό και Ιατρικό Τμήμα τής Γ΄ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Πάτρας (ΕΚΦΕ), όπου πραγματοποίησαν πειράματα στην ύλη τής Φυσικής (Ταλαντώσεις και ηλεκτρομαγνητισμός) και τής Χημείας (Χημική Κινητική και Ογκομέτρηση).

Οι μαθητές μετέφεραν τις εντυπώσεις τους στους εκπαιδευτικούς που τους συνόδευσαν κ. Νικόλαο Γιαννακόπουλο, χημικό,  και κ. Α. Ψήνα, φυσικό:

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, αρκετά χρήσιμη στους τομείς της φυσικής και της χημείας και παράλληλα βοήθησε στην κατανόηση των θεωρητικών αντικειμένων με τρόπο βιωματικό και άμεσο.
Πάρης Δευτεραίος

Ήταν μια ιδιαίτερα χρήσιμη εμπειρία καθώς μέσω πειραμάτων Φυσικής και Χημείας και με τη χρήση του συστήματος συγχρονικής λήψης και απεικόνισης μπορέσαμε όλοι οι μαθητές να καταλάβουμε σε βάθος συγκεκριμένα φαινόμενα σε αυτούς τους τομείς.
Κωνσταντίνος Παπανικολάου

Με την επίσκεψη μας στο ΕΚΦΕ Πατρών καταφέραμε να οπτικοποιήσουμε όσα έχουμε κατανοήσει καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρόνιας μέσω αρκετών πειραμάτων που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι μια εμπειρία απαραίτητη για την ουσιαστική κατανόηση των εννοιών που θα βοηθήσει στη μετέπειτα σχέση μας με τις φυσικές επιστήμες.
Μαριλένα Παναγοπούλου