Αρσάκεια Πατρών

Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα προβολών, η Β΄ τάξη τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί διαδικτυακά την ψηφιακή βιβλιοθήκη τού Κέντρου Ελληνικών Σπουδών τού Harvard (ΚΕΣ).

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Ναύπλιο αναδεικνύεται ως το μοναδικό μέρος στην Ελλάδα που παρέχει πλήρη πρόσβαση στην βιβλιοθήκη αυτή, η οποία περιέχει έναν μεγάλο και αναλυτικό κατάλογο συγγραμμάτων κορυφαίων ερευνητών τού κόσμου. Κάθε χρόνο το κέντρο φιλοξενεί στους χώρους του φοιτητές και ερευνητές από κάθε γωνιά τού πλανήτη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκπονήσουν εκεί τις ερευνητικές εργασίες τους και να συμμετάσχουν στα προγράμματα που προσφέρει, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ακαδημαϊκή τους πορεία.

Η κ. Ματίνα Γκόγκα, μάνατζερ Ανάπτυξης των Αναλυτικών Προγραμμάτων τού ΚΕΣ, παρουσίασε στους μαθητές τις διαφορές μεταξύ τού ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος και τού αμερικανικού, εστιάζοντας στους τρόπους με τους οποίους ένας μαθητής μπορεί να διαμορφώσει το ακαδημαϊκό του μέλλον σε αυτό το ιστορικό ακαδημαϊκό ίδρυμα. Η παρουσίαση περιελάμβανε την ανάλυση τής μεθοδολογίας σύνταξης μιας ερευνητικής εργασίας, τη συζήτηση περί της σπουδαιότητας τού σεβασμού των πνευματικών δικαιωμάτων, τις ευκαιρίες διαρκούς επιμόρφωσης με τα ανοικτά διαδικτυακά μαθήματα, στην πλατφόρμα edX, και τη σημαντική πρωτοβουλία τού ΚΕΣ για την ψηφιοποίηση σπάνιων χειρογράφων.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ματίνα Γκόγκα και το ΚΕΣ για αυτή την ενδιαφέρουσα και άκρως διαφωτιστική παρουσίαση στους μαθητές μας!

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των φιλολογικών μαθημάτων τής Β΄ τάξης και διοργανώθηκε από την φιλόλογο κ. Ανδρωνά Σταματία.