Αρσάκεια Πατρών

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη των μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών στην Κύπρο, που πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Learning through traditional dances and ancient theater».

Οι μαθητές ταξίδεψαν στην Κύπρο τη Δευτέρα 21 Μαρίου 2022 και ενθουσιάστηκαν από την υποδοχή των Κυπρίων μαθητών και εκπαιδευτικών τού Λυκείου Δασούπολης τής Λευκωσίας.

Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 επισκέφθηκαν την Πάφο και το Αρχαιολογικό της Πάρκο, καθώς και το Αρχαίο Θέατρο τού Κούριου και τη Μαρίνα τής Λεμεσού.
Και στους δύο αρχαιολογικούς χώρους ξεναγήθηκαν από Κυπρίους συμμαθητές τους.

"Σ΄ Ανατολή και Δύση" ήταν ο τίτλος τής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" τής Λευκωσίας από το Λύκειο Δασούπολης με τη συμμετοχή τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και τού Λυκείου Ελληνίδων τής Πάτρας, στο πλαίσιο τού προγράμματος Erasmus+,  με αφορμή τον εορτασμό τής εθνικής επετείου τής 25ης Μαρτίου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε θεατρικό δρώμενο βασισμένο σε αποσπάσματα από το έργο των Ευρυπίδη, Δ. Σολωμού, Ρ. Φεραίου, Γ. Ρίτσου, Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη και Β. Μιχαηλίδη, και παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Δασούπολης, το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και το Λύκειο Ελληνίδων.

Η εκδήλωση σημείωσε επιτυχία και η ανταπόκριση τού κόσμου ήταν πολύ θερμή λόγω τής παρουσίας των αποστολών από την Ελλάδα και, μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τους περιορισμούς που προηγήθηκαν λόγω τής πανδημίας, όπως ανέφερε στον εναρκτήριο χαιρετισμό της η Διευθύντρια τού Λυκείου Δασούπολης κ. Μαρία Γεωργίου.
Το πρωί τής ίδιας μέρας οι αποστολές επισκέφθηκαν το Λύκειο Δασούπολης και έκαναν πρόβες για τη βραδινή εκδήλωση.

Την τελευταία ημέρα τού προγράμματος οι εκπρόσωποι τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και τού Λυκείου Ελληνίδων Πατρών το πρωί επισκέφθηκαν το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Δασούπολη και συμμετείχαν στον σχολικό εορτασμό τής εθνικής επετείου τής 25ης Μαρτίου με παραδοσιακούς χορούς.

Το βράδυ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τού σχολείου παρέθεσε δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών τής Λευκωσίας σε όλους τους συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα από την Πάτρα και τη Λευκωσία.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι και θερμό αποχαιρετισμό των συμμετεχόντων με την ευχή να συναντηθούν στην επόμενη φάση τού προγράμματος, στη Νάπολη τής Ιταλίας.

Το Σάββατο το βράδυ, 25 Μαρτίου 2022, η αποστολή τού Σχολείου επέστρεψε στην Πάτρα με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα ικανοποιημένους.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ρ. Διαμαντοπούλου και Θ. Λουκόπουλος.