Αρσάκεια Πατρών

Ο ακαδημαϊκός και επίτιμος διευθυντής τού Τμήματος Διαστημικής τού Πανεπιστημίου Johns Hopkins κ. Σταμάτης Κριμιζής και ο ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής (ΕΚΠΑ) κ. Κανάρης Τσίγκανος καθήλωσαν το ακροατήριό τους, διά ζώσης στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης στη Στοά του Βιβλίου και μέσω live streaming στις σχολικές αίθουσες όλων των Αρσακείων, με δύο εμπνευσμένες ομιλίες με τίτλο «Η Οδύσσεια των Voyager στον Γαλαξία και η σχεδιαζόμενη διαστρική αποστολή» και «Το εκπληκτικό μακρινό Σύμπαν», αντίστοιχα.

Οι ομιλίες έγιναν στο πλαίσιο τής Ημερίδας Φυσικών Επιστημών που διοργάνωσε ο Συντονισμός των Αρσακείων - Τοσιστείων Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, με τίτλο «Η Επιβίωση τής Γης, η Νέα Πρόκληση για τον Άνθρωπο».

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος σχεδίασε τις αποστολές Voyager I και Voyager II, για την εξέλιξη αυτών των δύο αποστολών, αλλά και για τον σχεδιασμό των επόμενων αποστολών τής NASA.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν η Επόπτρια των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου, ο Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Δημήτριος Κλαυδιανός, οι Διευθυντές από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων κ. Αικατερίνη Τάτση και από το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών κ. Μάνος Πετράκης, καθώς και αντιπροσωπία μαθητών από τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.