Αρσάκεια Πατρών

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των μαθητών τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών με τους συμμαθητές τους από το Liceo Manin τής Κρεμόνα, που συμμετέχουν από κοινού στο πρόγραμμα e-Τwinning.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά! Salve, oh salve, Libertà!» είναι αφιερωμένο στον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, ο οποίος έζησε στην Ιταλία και σπούδασε στο Liceo Manin.

Στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε και με αφορμή τη 200ή επέτειο τής ελληνικής επανάστασης τού 1821Έλληνες και Ιταλοί μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν το έργο τού Διονύσιου Σολωμού και να εστιάσουν στην έννοια τής ελευθερίας, όπως αυτή προβάλλεται κυρίως μέσα από το έργο του «Ύμνος εις την Ελευθερίαν», το οποίο ο ποιητής έγραψε πρώτα στην ιταλική και μετά στην ελληνική γλώσσα.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τα δύο σχολεία έχουν αδελφοποιηθεί από το 2019 και έχουν σχεδιάσει και συμμετάσχει σε κοινές δράσεις και προγράμματα.

Υπεύθυνοι καθηγητές τού προγράμματος είναι η κ. Ρεγγίνα Δημητροπούλου για το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών και ο κ. Emilio Giazzi για το Liceo Manin.