Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η μετάβαση από μία εκπαιδευτική βαθμίδα στην επόμενη συνοδεύεται συνήθως από αγωνία, ανασφάλεια και απορίες για τον τρόπο λειτουργίας, τα μαθήματα και τις απαιτήσεις τής βαθμίδας αυτής. Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, συμμεριζόμενο αυτούς τους προβληματισμούς, υλοποίησε το πρόγραμμα «Μια Μέρα Στο Γυμνάσιο» για τους μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τρόπο διδασκαλίας γνωστικών αντικειμένων, όπως τα Αρχαία, οι Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά και η Πληροφορική μέσα από πρωτότυπα μαθήματα. Ειδικότερα, οι μικροί επισκέπτες ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με ένα αρχαίο κείμενο, το οποίο προσπάθησαν να μεταφράσουν με τη βοήθεια σχετικού λεξιλογίου, πειραματίστηκαν με βασικές έννοιες τής Φυσικής, τής Χημείας και τής Βιολογίας, έπαιξαν μαθηματικά παιχνίδια και ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο τής τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Μετά την πρώτη τους εμπειρία από το Γυμνάσιό μας, τα εκτάκια αποχώρησαν ενθουσιασμένα και σίγουρα πιο έτοιμα για την μεγάλη αλλαγή τού ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια τού Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου κ. Ελένη Παπανικολάου και τη δασκάλα τής Στ΄ τάξης κ. Ελένη Κοντογιάννη για τη συνεργασία!