Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία έχει ως βασικό σκοπό να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μαθητές στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων, οι οποίες εκπορεύονται από το πνεύμα τού Ολυμπισμού.

Τη φετινή χρονιά το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων γιόρτασε την 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, συμπράττοντας με το Γυμνάσιο Κατσικάς. Οι μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Γιαννιώτη Ολυμπιονίκη κωπηλασίας κ. Γιάννη Τσίλη και να συνομιλήσουν μαζί του για το ξεκίνημα και την πορεία του στον αθλητισμό, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και για την επίτευξη των στόχων του με την κατάκτηση τής 4ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες τού Λονδίνου το 2012, τής 8ης θέσης στους Ολυμπιακούς τού Ρίο το 2016, και πολλών άλλων παγκόσμιων και πανευρωπαϊκών μεταλλίων.

Η ημέρα συνεχίστηκε με βόλεϊ και αγώνα ποδοσφαίρου σε κλίμα ενθουσιασμού, ευγενούς άμιλλας και συνεργασίας. Την οργάνωση και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων τής ημέρας ανέλαβαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Καλτσής, από το Αρσάκειο Γυμνάσιο, και Βαγγέλης Μάντζιος, από το Γυμνάσιο Κατσικάς.