Αρσάκεια Ιωαννίνων

Με το ευρηματικό δρώμενο "Ταξίδι προς την Ιθάκη" πλαισίωσαν οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων Μαρτσέκη Ζωή, Μπάκας Άλκης και Παπαδοπούλου Ηλέκτρα και τής Γ΄ τάξης Ντάσιου Ελίζα και Ράπτης Λάμπρος την εξαιρετική παρουσίαση τού βιβλίου «Το δωμάτιο με τις μύγες», τού βιολόγου και συγγραφέα κ. Θάνου Καψάλη.

Οι μαθητές εμπνεύστηκαν από τη μελέτη τού βιβλίου και προσέγγισαν καλλιτεχνικά το περιεχόμενό του με ένα δρώμενο στο οποίο ο πρωταγωνιστής τού βιβλίου, νομπελίστας βιολόγος Tomas Hand Morgan και ο ομηρικός ήρωας Οδυσσέας συναντιούνται με έναν μεταφυσικό τρόπο και μιλούν για τις περιπλανήσεις τους...

Η παρουσίαση τού βιβλίου πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2024, στο «Θυμωμένο Πορτρέτο», με ομιλητές τον κ. Γιώργο Θυφρονίτη, ομότιμο καθηγητή Ανοσολογίας τού Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τον κ. Ιωάννη Γεωργίου, καθηγητή Γενετικής Ιατρικής τού Τμήματος Ιατρικής τού ΠΙ, τον κ. Βασίλη Δουρή, επίκουρο καθηγητή Μοριακής Βιολογίας τού Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και, φυσικά, τον συγγραφέα τού βιβλίου κ. Θάνο Καψάλη.

Για την προετοιμασία τής συμμετοχής των μαθητών εργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί κ. Αικατερίνη Τάτση, φυσικός, Ελίζα Μαρκατζίνου, βιολόγος, και Χρηστίνα Πλακούτση, φιλόλογος. Η παρουσία τού Αρσακείου Γυμνασίου στην εκδήλωση απέσπασε εξαιρετικά σχόλια τόσο από τους ομιλητές όσο και από το κοινό.