Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Ζωγραφικής και Φωτογραφίας «Το τέλος τής μικρής μας πόλης. Μια καλλιτεχνική ματιά στο χτες, στο σήμερα, στο αύριο… » τού Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων “Νικόλαος Δούμπας” κέρδισε η μαθήτρια τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων Μπιάνκα Κολιοπάνου στην κατηγορία τής φωτογραφίας!

Σκοπός τού διαγωνισμού ήταν οι μαθητές να αποτυπώσουν με τα έργα τους τον φυσικό, ιστορικό, πολιτισμικό και κοινωνικό πλούτο τής πόλης μας, αλλά και τις αλλαγές που αυτός υφίσταται, αντλώντας έμπνευση από τον τίτλο τής συλλογής διηγημάτων τού Δημήτρη Χατζή «Το τέλος τής μικρής μας πόλης».

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων και τιμητικών επαίνων πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 στην αίθουσα "Δ. Χατζής", και πλαισιώθηκε από θεατρικό δρώμενο και μουσική από την Ευρωπαϊκή Ορχήστρα και το Σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας τού Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

Το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων συμμετείχε στο διαγωνισμό με επτά έργα. Τους μαθητές καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί κ. Φιλιπποπούλου Μάγδα, εικαστικός, Σγουρίδης Μιλτιάδης, θεολόγος, και Τάτση Αικατερίνη φυσικός και Διευθύντρια τού Γυμνασίου.