Αρσάκεια Ιωαννίνων

Η μαθήτρια τού Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων Ελίζα Ντάσιου (τμήμα Γ΄2) έλαβε το 1ο Βραβείο Σκίτσου και η μαθήτρια Υρώ Κότογλου (Β΄1) το 3ο Βραβείο Διηγήματος στους 15ους Αγώνες Λόγου και Τέχνης (Α.ΛΟ.ΤΕ.) τής Φ.Ε. οι οποίοι διοργανώθηκαν και εφέτος με μεγάλη επιτυχία. 

Οι φετινοί αγώνες έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων να εκφραστούν δημιουργικά με αφορμή το ποίημα τού Ναζίμ Χικμέτ «Η πιο όμορφη θάλασσα» από τη συλλογή «Γράμματα στην αγαπημένη». Έτσι, οι μαθητές έπιασαν τα μολύβια και τα πινέλα τους, τη φωτογραφική μηχανή, το κινητό τους, τα μουσικά τους όργανα και έδωσαν πνοή σε όλα αυτά τα μικρά καθημερινά πράγματα που κάνουν τον κόσμο μας ένα γοητευτικό, μαγευτικό και ανεπανάληπτο σύμπαν. Έγραψαν ποιήματα και διηγήματα, ζωγράφισαν, δημιούργησαν σκίτσα, συνέθεσαν τραγούδια, φωτογράφισαν και εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν διακεκριμένοι λογοτέχνες και καλλιτέχνες.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι έπαινοι, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού. Τα βραβεία συνοδεύονταν από λογοτεχνικά βιβλία ως έπαθλα.
 
Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριες αλλά και στις εκπαιδευτικούς τής οργανωτικής επιτροπής τού Σχολείου κ. Πλακούτση Χρηστίνα, φιλόλογο, Μπάτσιου Βασιλική, φιλόλογο, και Φιλιπποπούλου Μάγδα, εικαστικό.