Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ημέρας των Ευρωπαϊκών Γλωσσών τα παιδιά τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων ήρθαν σε επαφή με παραδοσιακά αγγλικά παιχνίδια και αθλήματα, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης ετοίμασαν παρουσιάσεις για τα ‘’Egg and Spoon Race’’ και ‘’Maypole Dancing’’, εξηγώντας τα παραπάνω παιχνίδια στους μαθητές τής Β΄ τάξης.
Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν τα παιχνίδια αυτά με επιτυχία. Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης επιλέγοντας το αγαπημένο τους παραδοσιακό αγγλικό άθλημα football δημιούργησαν αφίσες με τις αγαπημένες τους ομάδες και επέλεξαν τις "Top Ten Football Words" που είναι μέρος τής παγκόσμιας ορολογίας τού ποδοσφαίρου.
Τέλος, οι τάξεις Δ΄ και Ε΄ ασχολήθηκαν με το tennis και το football αντίστοιχα. Αφού συζήτησαν στην τάξη για την ιστορική προέλευση, την ορολογία και τους κανόνες που διέπουν το κάθε άθλημα, κάνοντας ειδική μνεία στο "fair play", στη συνέχεια έκαναν πρακτική εξάσκηση στα αθλήματα αυτά χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που απέκτησαν.