Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 36 1 2 3 4 5 6 7
week 37 8 9 10 11 12 13 14
week 38 15 16 17 18 19 20 21
week 39 22 23 24 25 26 27 28
week 40 29 30

Πραγματοποιήθηκαν με την αναμενόμενη επιτυχία οι συναντήσεις του σχολείου μας με τους γονείς και των τριών τάξεων του Λυκείου μας.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού έγινε η συνάντηση με τους γονείς της Α΄ τάξης και των τριών Λυκείων. Στην συνάντηση αυτή απηύθυνε χαιρετισμό η επόπτρια των σχολείων μας κ. Νέλλη Παππά και ακολούθησαν ομιλίες – παραινέσεις των διευθυντριών, των συντονιστών, των υπεύθυνων των απογευματινών ομίλων και των υπεύθυνων της Συμβουλευτικής-Ψυχολογικής υπηρεσίας καθώς και του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στη συνέχεια η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Αμαλία Μαυροειδή μαζί με τον υποδιευθυντή κ. Κωνσταντίνο Κατσιαδράμη παρουσίασαν στο αμφιθέατρο το προφίλ του σχολείου μας στους γονείς των μαθητών μας. Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος.
Την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και με την ίδια διαδικασία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τους γονείς της Β΄ και Γ΄ τάξης και των τριών Λυκείων.
Οι συναντήσεις αυτές αποτελούν «χρυσή ευκαιρία» τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους γονείς για διαμόρφωση της αναγκαίας συναντίληψης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Αποτελούν μέρος του ανοιχτού διαλόγου, αλληλοενημέρωσης και αλληλοσυμβουλευτικής, μεταξύ σχολείου και οικογένειας για την όλη λειτουργία του παιδιού στο σχολείο και στο σπίτι.
Κάθε βοήθεια που χρειάζεται το παιδί θα πρέπει να του παρέχεται μέσα στο φυσικό του χώρο, στο σχολείο και στην οικογένεια. Τόσο ο εκπαιδευτικός όσο και ο γονέας μπορεί να κληθούν να συλλειτουργήσουν ως «συνθεραπευτές».
Αγαπητοί γονείς
Κρατήστε ψηλά, στα μάτια του παιδιού, την εικόνα του εκπαιδευτικού και σας προτρέπουμε να συμμετέχετε ενεργά στα σχολικά δρώμενα και στο μαθησιακό έργο του παιδιού σας. Να παρίστασθε στις μαθητικές εκδηλώσεις, να είστε παρόντες για να καμαρώνετε τα παιδιά σας. Να προσέχετε ΤΙ και ΠΩΣ θα πείτε στο παιδί σας όταν επιστρέφετε στο σπίτι μετά από επίσκεψη στο σχολείο. Να είστε σίγουροι ότι στο σχολείο μας θα σας δεχόμαστε ως «ισότιμους συνομιλητές».

Καλή σχολική χρονιά!