Ημερολόγιο

Ιούλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Βραδιά του Ερευνητή 2015
Tο Σχολείο μας σε μια προσπάθεια να φέρει τους μαθητές ακόμα πιο κοντά στις Φυσικές Επιστήμες, προγραμματίζει επισκέψεις και παρακολούθηση εκδηλώσεων σε διάφορους χώρους.

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση:
Βραδιά του Ερευνητή 2015 - «Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον!»
H Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των Marie Sklodowska-Curie Actions, και αποτελούν πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό -μεταξύ άλλων- την προώθηση του Επαγγέλματος του Ερευνητή στην Ευρώπη. Το 2015, η Βραδιά Ερευνητή συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής και θα πραγματοποιηθεί στις 25 Σεπτεμβρίου.


Από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, να ενημερωθεί για το ερευνητικό έργο τους να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης. 

Με σύνθημα “Η Επιστήμη και η Έρευνα για ένα καλύτερο μέλλον”, η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε οκτώ πόλεις σε όλη την Ελλάδα: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Πάτρα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο. 

Στην Αθήνα, η φετινή γιορτή αλλάζει «στέκι» και από τον φιλόξενο κήπο του Δημοκρίτου μεταφέρεται στους εντυπωσιακούς χώρους του Κέντρου Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, στην οδό Πειραιώς, ενώ τη διοργάνωση αναλαμβάνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, επιφυλάσσοντας πολλές επιστημονικές «εκπλήξεις» στους φίλους της επιστήμης και όχι μόνο! 
Σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, θα παρουσιαστεί η δράση μεγάλων ερευνητικών κέντρων, παράλληλα με πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, φορητό πλανητάριο, εκθέσεις φωτογραφίας κ.ά. Το κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενήσει ενδιαφέρουσες διαλέξεις και συζητήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, ενώ θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με το CERN και μήνυμα αστροναύτη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. Στην αίθουσα ΘΟΛΟΣ, θα προβάλλονται ειδικά προσαρμοσμένα ντοκιμαντέρ και video εικονικής πραγματικότητας ενώ στον εξωτερικό χώρο, θα στηθούν τηλεσκόπια, ένα βαθυσκάφος και δράσεις για τη θάλασσα. Τη βραδιά θα γεμίσει με ήχους και ρυθμούς μια πολυδιάστατη συναυλία, με τη συμμετοχή ερευνητών /καλλιτεχνών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», στον Ταύρο (Πειραιώς 254).

Στον χώρο θα παρευρίσκονται καθηγητές του Σχολείου μας, που θα συνοδεύσουν τους μαθητές.

 Η προσέλευση των μαθητών/τριών καθώς και η αναχώρησή τους θα γίνει με δική σας ευθύνη. Παρακαλούμε, εάν συμφωνείτε, να συμπληρώσετε την παρακάτω δήλωση. Η θετική δήλωση πρέπει να παραδοθεί το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015.

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος, Αθήνα

Για πληροφορίες:  Τ: 212-254.0000  και στο e-mailcontact@rengreece.gr

Για το αναλυτικό πρόγραμμα ανατρέξτε στο link:  http://www.rengreece.gr/

Κατεβάστε τη δήλωση