Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 40 1 2 3 4 5
week 41 6 7 8 9 10 11 12
week 42 13 14 15 16 17 18 19
week 43 20 21 22 23 24 25 26
week 44 27 28 29 30 31

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Η Λίτσα Ψαραύτη στο Σχολείο (Β΄, Γ΄, Δ΄ και Στ΄ τάξεις)

Την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης θα υποδεχθούν στο Σχολείο την πολυβραβευμένη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Λίτσα Ψαραύτη.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Β΄ τάξης διάβασαν και επεξεργάστηκαν στην τάξη το βιβλίο της «Ο Αργύρης και το δελφίνι». Μέσα από την ιστορία τού μικρού Αργύρη, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή και συζήτησαν θέματα αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και φόβου. Οι δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και δημιουργικής σκέψης που πραγματοποίησαν είχαν στόχο την κατανόηση και την ανάλυση τού περιεχομένου τού βιβλίου και έδωσαν το έναυσμα στην έκφραση των σκέψεων και των συναισθημάτων των παιδιών.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης θα παρουσιάσουν το βιβλίο της «Τάλως, ο χάλκινος γίγαντας τής Κρήτης». Πρόκειται για ένα παραμύθι για τον Τάλω, τον χάλκινο γίγαντα που φυλούσε την Κρήτη τον καιρό τού βασιλιά Μίνωα. Με την ανάγνωση τού βιβλίου τα παιδιά θυμήθηκαν ξανά πρόσωπα τής μυθολογίας και έζησαν πολλές περιπέτειες.
Το βιβλίο «Ο Θωμάς» επεξεργάστηκαν οι μαθητές τής Δ΄ τάξης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν ομαδικά με δημιουργικές δραστηριότητες πάνω σε αυτό. Με την επίσκεψη τής συγγραφέως οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να τής απευθύνουν ερωτήσεις και να τής προσφέρουν ένα μέρος τής δουλειάς τους.
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης θα υποδεχθούν τη συγγραφέα με το βιβλίο «Ποτέ, μα ποτέ ξανά...».
Όλοι οι μαθητές ανυπομονούν να συναντήσουν τη συγγραφέα και να μοιραστούν μαζί της τις ιδέες και τις εμπειρίες τους.