Ημερολόγιο

Ιούνιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1
week 23 2 3 4 5 6 7 8
week 24 9 10 11 12 13 14 15
week 25 16 17 18 19 20 21 22
week 26 23 24 25 26 27 28 29
week 27 30

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Το κόμικ στη βιβλιοθήκη και την εκπαίδευση
Ένα ταξίδι στον κόσμο των comics θα πραγματοποιήσουν μικροί και μεγάλοι στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2014 στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και στη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης τού Πανεπιστημίου Πατρών. Θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στα βασικά συστατικά τής ξεχωριστής αυτής τέχνης μέσα από σειρά δράσεων και δημιουργικών εργαστηρίων τής ομάδας Comicdom Press.

Οι μικροί μαθητές θα συμμετάσχουν σε 
εργαστήρια δημιουργίας comics που θα πραγματοποιηθούν στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, ενώ οι μεγαλύτεροι φίλοι τής ένατης Τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για την αξιοποίηση τoύ μέσου αυτού στις βιβλιοθήκες. Παράλληλα, στη Βιβλιοθήκη τού Πανεπιστημίου Πατρών θα φιλοξενηθεί η έκθεση comics "Σύνδρομο: Η αρχή είναι το τέλος".
Μέσα από όλες αυτές τις δράσεις αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίο τα comics μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην εκπαίδευση και να συμβάλουν στην ανάπτυξη τής δημιουργικότητας στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές.
Πιο συγκεκριμένα θα αναπτυχθούν οι δράσεις:
Γράφοντας με εικόνες (δημιουργικό εργαστήριο με τη χρήση comics για παιδιά Δημοτικού)
Η Τέχνη των comics αποτελεί ένα αφηγηματικό μέσο που συνδυάζει την εικόνα και τον λόγο με τρόπο μοναδικό. Και ως ξεχωριστή Τέχνη έχει και αυτή τους μυστικούς κώδικες και τις τεχνικές της. Η αφηγήτρια κ. Βασιλεία Βαξεβάνη και ο δημιουργός comics κ. Μιχάλης Διαλυνάς συστήνουν την Τέχνη των comics, εξηγούν τη δομή και τη λειτουργία τους, ξεναγούν στα μυστικά τής αφήγησης και προτρέπουν τους παρακολουθούντες να γίνουν και εκείνοι δημιουργοί
Τα comics στις βιβλιοθήκες (συζήτηση-εργαστήριο)
Τα comics αποτελούν πλέον ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα για την προώθηση τής φιλαναγνωσίας. Σε δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσονται καθημερινά νέα προγράμματα χρήσης τής ένατης Τέχνης. Τι συμβαίνει, όμως, στην Ελλάδα; Το εργαστήρι αυτό έχει στόχο να καταγράψει και να συζητήσει το πώς μπορεί να ενταχθούν τα comics στις βιβλιοθήκες και να αξιοποιηθεί το δημιουργικό αυτό μέσο όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.
Έκθεση comics "Σύνδρομο: Η αρχή είναι Το τέλος"
Η έκθεση ξεναγεί τους θεατές στη δημιουργική διαδικασία παραγωγής ενός comic μέσα από προσχέδια, εικονογραφήσεις και τελικές σελίδες από το ομώνυμο graphic novel των Χρήστου Μαρτίνη (σχέδιο) και Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου (σενάριο).