Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Επόμενος μήνας
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 36 1 2 3 4 5 6 7
week 37 8 9 10 11 12 13 14
week 38 15 16 17 18 19 20 21
week 39 22 23 24 25 26 27 28
week 40 29 30

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Flat View
Δείτε ανά χρόνο
Μηνιαία προβολή
Δείτε ανά μήνα
Weekly View
Δείτε ανά εβδομάδα
Daily View
Δείτε σήμερα
Search
Αναζήτηση
Επίσκεψη των νηπίων στο Αρσάκειο Μέγαρο

Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού θα επισκεφθούν το Αρσάκειο Μέγαρο, προκειμένου να δουν από κοντά το ιστορικό κτήριο που θεμελιώθηκε το 1846 και περιελάμβανε το σχολείο και μία εκκλησία, σε σχέδια τού αρχιτέκτονα Λύσανδρου Καυταντζόγλου.
Τα παιδιά θα περπατήσουν,επίσης, στη Στοά τού Βιβλίου, έναν χώρο άμεσα συνδεδεμένο τόσο με την ιστορία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, όσο και με την προώθηση τού βιβλίου γενικά. Θα επισκεφθούν,λοιπόν, τα βιβλιοπωλεία που στεγάζονται εκεί και θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους …χάρτινους φίλους τους. Η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο τού προγράμματος Φιλαναγνωσίας.
Με την ευκαιρία τής επίσκεψης, τα νήπια θα παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Αριάδνη, η Εύα και ο Αρχιτυμπανιστής», σε σκηνοθεσία Κ.Καπελώνη στο Θέατρο Τέχνης τού Καρόλου Κουν, το οποίο φιλοξενείται στον χώρο ήδη από το 1954 (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).
Tο κόστος τής συμμετοχής για το κάθε παιδί είναι 10 €. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα φέρει το παιδί, μαζί με τη δήλωση συμμετοχής μέχρι και τηv Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, με την ένδειξη επιθυμώ. Η δήλωση συμμετοχής και τα χρήματα θα πρέπει να είναι μέσα σε φάκελο καλά κλεισμένο πάνω στον οποίο θα είναι γραμμένο το ονοματεπώνυμο τού παιδιού, με την ένδειξη «Στοά τού Βιβλίου».
Αν, για κάποιο λόγο, το παιδί  δε θα συμμετάσχει στην επίσκεψη αυτή, θα πρέπει οι γονείς να επιστρέψουν στο Νηπιαγωγείο τη δήλωση συμμετοχής συμπληρωμένη, με την ένδειξη δεν επιθυμώ.
Τις ημέρες των επισκέψεων τα παιδιά που προσέρχονται στο Νηπιαγωγείο με ιδιωτικό μέσο (Ι.Χ) παρακαλούνται να έχουν προσέλθει στο Σχολείο μέχρι τις 9.00 π.μ., προκειμένου να μην καθυστερήσει η αναχώρηση των σχολικών λεωφορείων για την επίσκεψη.