Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές όλων των αγγλικών τμημάτων τής Στ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης πήραν μέρος σε ένα συναρπαστικό επιχειρηματικό παιχνίδι ρόλων. Νωρίτερα, 15 από αυτούς, σε ομάδες των τριών, είχαν σκεφτεί και οργανώσει επιχειρηματικά πλάνα για 5 επιχειρήσεις που απευθύνονται σε εφήβους και προσπαθούν μέσω απλών αλλά καινοτόμων ιδεών να βελτιώσουν τη ζωή των ίδιων αλλά και, γενικότερα, τού πλανήτη μας.

Τις "εταιρείες" τους αυτές παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές, στο Θέατρο τού Σχολείου. Στη συνέχεια δημιούργησαν αγγελίες με περιγραφές των διαφόρων θέσεων εργασίας για κάθε μια από τις εταιρείες τους και κάλεσαν τους υπόλοιπους μαθητές σε συνεντεύξεις. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν προετοιμάζοντας τα βιογραφικά τους σημειώματα. Οι συνεντεύξεις έγιναν σε δύο γύρους, αφού είχαν όλοι προετοιμαστεί κατάλληλα για τις ερωτήσεις που θα έκαναν αλλά και θα δέχονταν. Αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα, ενώ, αξιολογώντας το μεγάλο ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή όλων, το παιχνίδι θα συνεχιστεί με νέες προκλήσεις...

Το παιχνίδι Επιχειρηματικότητας οργάνωσε και συντόνισε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Πλακίδα με τη συμμετοχή και των καθηγητών Αγγλικής κ. Γεροντίδου, Κυριακίδου, Σίσκου και Ψωματάκη.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η επιχειρηματική εκπαίδευση είναι μια πολυδιάστατη προσέγγιση που το Σχολείο μας καλλιεργεί στο πλαίσιο τής Erasmus+ Διαπίστευσής του για τα έτη 2021-2027. Τα οφέλη τής επιχειρηματικής εκπαίδευσης για τους μαθητές μας είναι πολλαπλά. Καταρχάς, ενισχύει τη δημιουργική τους σκέψη, βοηθώντας τα παιδιά να ανακαλύπτουν καινοτόμες λύσεις. Διδάσκει, επίσης, σημαντικές δεξιότητες, όπως η ομαδικότητα, η επικοινωνία και η ανάληψη πρωτοβουλιών.

Επιπλέον, η επιχειρηματική εκπαίδευση βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία τού αποτυχημένου πειράματος και πώς μπορούν να μάθουν από αυτό. Αναπτύσσει, ακόμη, την αυτοπεποίθηση, την αυτογνωσία και την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν προκλήσεις, να επιχειρηματολογούν, να διαπραγματεύονται, να σχεδιάζουν, να παρουσιάζουν, να αξιολογούν και να υλοποιούν με επιμονή, αφοσίωση αλλά και προσαρμοστικότητα.