Ημερολόγιο Εκδηλώσεων ΦΕ

Μάρτιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ιωαννίνων συμμετέχουν και αυτή τη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με σημαντικές διακρίσεις.

Θα βρείτε τις συμμετοχές των Σχολείων μας εδώ. 

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Γαλλικό Ινστιτούτο και την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα. Η ιδέα του φετινού διαγωνισμού Γαλλοφωνίας με θέμα τα δωμάτια αξιοπερίεργων εκθεμάτων (cabinets de curiosités) γεννήθηκε με αφορμή την έκθεση «Visitations» του καλλιτέχνη Γιάννη Χατζηασλάνη.

Η συμμετοχή της Α’ τάξης του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων έλαβε το 3ο βραβείο ex aequo στην κατηγορία Niveau A1, Le cabinet de curiosités français ανάμεσα στα δώδεκα σχολεία εκτός Αττικής που διακρίθηκαν σε αυτή την κατηγορία. Οι μαθητές κατασκεύασαν αντικείμενα εμπνευσμένα από τον γαλλικό και γαλλόφωνο πολιτισμό δημιουργώντας ένα πραγματικό και ψηφιακό δωμάτιο αξιοπερίεργων αντικειμένων. Υπεύθυνες καθηγήτριες είναι οι κ.κ. Όλγα Ρίζου και Μήνα Κατσικογιώργου. Δείτε το εδώ.

Οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης επιπέδου DELF A2 του Β’ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν στην κατηγορία Niveau Α2, Le jeu de curiosités και έλαβαν το 3ο βραβείο για το πρωτότυπο επιτραπέζιο παιχνίδι « Vol au château » που δημιούργησαν με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους, κ. Έρης Λιάκου. Η απονομή των βραβείων έγινε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Πέμπτη 16 Μαρτίου. Δείτε το εδώ.

Οι μαθήτριες της Α’ τάξης επιπέδου DELF Β2 του Αρσακείου Λυκείου Πατρών απέσπασαν το 2ο από τα τρία βραβεία που απονεμήθηκαν σε σχολεία εκτός Αττικής στην κατηγορία Niveau B2, Le curieux musée de la classe. Δημιούργησαν μέσα στον χώρο του Σχολείου ένα δικό τους δωμάτιο αξιοπερίεργων αντικειμένων αναδεικνύοντας πτυχές του γαλλικού πολιτισμού. Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Μαρία Ζαχαροπούλου. Δείτε το εδώ.