Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης το 2ο Φεστιβάλ STEM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική Εκπαίδευση, με θέμα: «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού», που συνδιοργάνωσε το Νηπιαγωγείο μας με τον οργανισμό «STEM Education». 42  νηπιαγωγεία από διάφορες πόλεις τής Ελλάδος έδωσαν το δυναμικό παρών στη μεγάλη γιορτή τής εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Νηπιαγωγείο Εκάλης συμμετείχε με ομάδα νηπίων τού τμήματος Ν3, με υπεύθυνη νηπιαγωγό την κ. Λουκία Μπατσόλα. Συγκεκριμένα, παρουσίασε το εκπαιδευτικό σενάριο «Ο Τάλως σώζει μνημεία και πανίδα, στού πολιτισμού την κοιτίδα» και βραβεύτηκε με «Βραβείο Συμμετοχικότητας».

Οι μικροί μαθητές, με την καθοδήγηση τής υπεύθυνης νηπιαγωγού SHTEAM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής κ. Μαρίας Ευθυμίου, παρουσίασαν την επιδαπέδια πίστα, στην οποία ετοίμασαν και προγραμμάτισαν την beebot Τάλω σε αποστολές διάσωσης απειλούμενων ζώων τής Ελλάδας - Μεσογείου και πολιτιστικών μνημείων τής χώρας μας από κινδύνους μόλυνσης τού περιβάλλοντος (κυρίως τής θάλασσας), σύμφωνα με το εκπαιδευτικό σενάριο.

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν την όλη διαδικασία, από την προετοιμασία μέχρι την παρουσίαση στο φεστιβάλ, και ταυτόχρονα καλλιέργησαν τις δεξιότητες συνεργασίας, κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και επικοινωνίας, 4Cs, που αποτελούν απαραίτητες δεξιότητες τού 21ου αιώνα και τη φιλοσοφία, καθώς και τον στόχο τού μαθήματος SHTEAM.

Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στους μαθητές μας για τη σημαντική αυτή διάκριση!