Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024 οι μαθητές/-τριες τού τμήματος Β΄2 τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης συμμετείχαν σε μία από τις πιο επιτυχημένες δράσεις τής μεγάλης διοργάνωσης «Βραδιά τού Ερευνητή», που διοργανώνει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η «Βραδιά τού Ερευνητή» είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 400 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και ο σκοπός της είναι η ανάδειξη τής έρευνας και τής επιστήμης.

Οι μαθητές μας, μέσω τού “Chat Lab”, μίλησαν διαδικτυακά με την ερευνήτρια κ. Μαρία Γκασδρόγκα, βιολόγο και υποψήφια διδάκτορα, με αντικείμενο τής διατριβής της την τοξικολογία των ελεύθερων ριζών στο Εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών τού τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας τού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ερευνήτρια μίλησε με τους μαθητές μας για τις αντιοξειδωτικές ουσίες και τη συμβολή των φυσικών προϊόντων διατροφής στην υγεία μας. Παράλληλα, απάντησε στις απορίες των μαθητών σχετικά με το επιστημονικό της έργο, καθώς και για τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας ερευνητής στην καθημερινότητά του.

Η άμεση επικοινωνία των μαθητών με ερευνητές τούς δίνει τη δυνατότητα να εμπνευστούν από αυτούς και να ανακαλύψουν πιθανές μελλοντικές επαγγελματικές προοπτικές.

Υπεύθυνη διοργάνωσης τής ομιλίας ήταν η βιολόγος κ. Αλεξάνδρα Μπάκα.