Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τού B΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης υλοποιούν από το 2012 με επιτυχία ευρωπαϊκά προγράμματα e Twinning και τα έργα που εκπονούν βραβεύονται κάθε χρόνο με Εθνικές και Ευρωπαϊκές Ετικέτες Ποιότητας. Έτσι, και αυτή τη χρονιά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα 5 έργα e Twinning που υλοποίησαν οι μαθητές μας.

Αναλυτικά, οι μαθητές τής Α΄ τάξης συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους από τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Ισπανία και συμμετείχαν σε δραστηριότητες σχετικές με τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά που αντέχουν στον χρόνο, στο έργο "What stands the test of time".

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ

Οι μαθητές τής Β΄ τάξης υλοποίησαν το έργο "Let’s love the Mediterranean Sea" σε συνεργασία με μαθητές από χώρες που βρέχονται από τη Μεσόγειο θάλασσα (Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία και Κροατία) και  πραγματοποίησαν δραστηριότητες σχετικές με τη Μεσόγειο, όπως η μεσογειακή διατροφή, ο τουρισμός και η οικονομία, τα θαλάσσια είδη υπό εξαφάνιση και η κλιματική αλλαγή, οι κίνδυνοι για τη βιοποικιλότητα κ.ά.

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ.

Επίσης, οι μαθητές τής Β΄ τάξης υλοποίησαν το έργο «Faster, Higher, Stronger, Together!». Με συνεργάτες τους μαθητές από τη Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία και Ουκρανία.Οι μαθητές πραγματοποίησαν δραστηριότητες που σχετίζονταν με τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη.

Για να δείτε λεπτομέρειες τού έργου  πατήστε εδώ

Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ολοκλήρωσαν το έργο με τίτλο "Young Change Makers" που βασίζεται στους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης. Συνεργάστηκαν με μαθητές από σχολεία τής Ελλάδας, τής Ιταλίας, τής Γαλλίας, τής Ρουμανίας, τής Σερβίας και τής Ισπανίας και συμμετέχοντας σε ποικίλες δραστηριότητες έγιναν όλοι κομμάτι μιας ευρύτερης συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον τού πλανήτη και στο δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ισότητα.

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ

Επίσης, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης υλοποίησαν έργο με τίτλο «Poducation: Learning through sounds» με μαθητές από σχολεία τής Σερβίας, Τουρκίας, Ελλάδας και Γαλλίας .Ο κύριος στόχος τού έργου ήταν οι μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, έρευνας, ομαδικής εργασίας και δημιουργικότητας μέσα από την ακρόαση, τη δημιουργία και την επεξεργασία των δικών τους podcasts. Στον σημερινό ταχύτατο ψηφιακό κόσμο, τα podcasts έχουν γίνει ένα δημοφιλές μέσο για την ανταλλαγή πληροφοριών, ιστοριών και ψυχαγωγίας. Έτσι, αυτό το έργο επέτρεψε στους μαθητές να χρησιμοποιήσουν διάφορα ψηφιακά μέσα, όπως κείμενο, εικόνες, ήχο και βίντεο, για να εκφράσουν τις ιδέες τους με έναν πρωτότυπο τρόπο.

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ
 
Για τη διάχυση των αποτελεσμάτων των παραπάνω έργων e Twinning και Erasmus+ 2023-2024 πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης, την οποία παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 .
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης μαζί με τον Διευθυντή και τους δασκάλους τους, στο πλαίσιο τής ομαλής μετάβασης των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Κατά την εκδήλωση οι μαθητές τού προγράμματος e Twinning - Erasmus+ ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το σχολικό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο των προγραμμάτων αυτών. Επίσης, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά παρακολούθησης τού προγράμματος eTwinning, καθώς και EUROPASS, πιστοποιητικό συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus.