Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Εν όψει των Χριστουγέννων το Β΄Αρσάκειο-Τοσίστειο Γυμνάσιο Εκάλης οργάνωσε ποικίλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, ώστε όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, να αισθανθούμε τη χαρά τής αλληλεγγύης και τής προσφοράς στους συνανθρώπους μας.

Το ενδιαφέρον και η ανιδιοτελής προσφορά στον συνάνθρωπο βοηθά αυτόν που έχει ανάγκη, κυρίως, όμως, προσφέρει ικανοποίηση σε αυτόν που προσφέρει...

Συγκεκριμένα:

α) Διοργανώθηκε ανταλλακτικό παζάρι κατά το οποίο οι μαθητές προσέφεραν προς πώληση βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, computer games, σχολικά είδη και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

β) Διοργανώθηκε χριστουγεννιάτικο πανηγύρι κατά το οποίο οι μαθητές προσέφεραν προς πώληση σπιτικά αλμυρά και γλυκά εδέσματα, χυμούς και αναψυκτικά, κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Μάλιστα, διατέθηκαν προς πώληση κοσμήματα και χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία οι ίδιοι οι μαθητές κατασκεύασαν με τη χρήση 3D Printer.

γ) Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας.

δ) Προωθήθηκαν Αστέρια τής Ευχής τής ΜΚΟ «Make a Wish».

Τα χρήματα και τα είδη που συγκεντρώθηκαν προσφέρθηκαν στη ΜΚΟ «Make a Wish», στο Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Άνοιξης Ατόμων-Παιδιών με Νοητική Υστέρηση ή Αυτισμό, στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού "Αγία Άννα", στη Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας «Γαλιλαία» και σε άπορη οικογένεια, για την κάλυψη ιατρικών εξόδων, η οποία υποστηρίχθηκε από όλα τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, καθώς και από τον Σύλλογο Καθηγητών τής Φ.Ε.

Τον συντονισμό των κοινωνικών δράσεων είχε ο Υποδιευθυντής κ. Χρήστος Δευτεραίος, ενώ την επιμέλεια και οργάνωσή τους ανέλαβαν οι καθηγητές κ. Λάσκαρης Ιατρόπουλος, Λουκία Σπυράτου, Αρχοντία Σαββιδάκη, Ξένια Τριάντη, Κατερίνα Ζαχαροπούλου και Ελεάννα Αποστολάκη.