Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Οι μαθητές τού B΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, στο μάθημα των Αγγλικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αθηνά Γκαρμπολά, υλοποίησαν τέσσερα έργα eTwinning, τα οποία κρίθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης τής δράσης και επιβραβεύτηκαν με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για την ποιότητά τους, τις συνεργατικές δραστηριότητες, την ενεργό συμμετοχή των μαθητών, την πρωτοτυπία, την αλληλεπίδραση, την επικοινωνία μεταξύ των εταίρων-σχολείων, την καλή χρήση των Νέων Τεχνολογιών, την αξιολόγηση και, τέλος, τη διάχυση των έργων.

Ειδικότερα, τα έργα που επιβραβεύτηκαν είναι τα ακόλουθα:

1) "Young Change Makers": Στόχος τού έργου ήταν να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τής Βιώσιμης Ανάπτυξης, έτσι ώστε να αναλάβουν δράση για τη μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030. Οι μαθητές συνεργάστηκαν με συνομήλικους μαθητές από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία και Ρουμανία.

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ

2) "Faster, Higher, Stronger Together!": Στόχος τού έργου ήταν να αναδειχθεί το Ολυμπιακό Πνεύμα το οποίο συνδέεται με τις αξίες και τα ιδεώδη τού Ολυμπισμού, όπως η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, η φιλία, η ισότητα και η αριστεία. Οι μαθητές συνεργάστηκαν με συνομήλικους μαθητές από Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Κροατία και Ουκρανία.

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ.  

3) "Poducation": learning through sounds": Στόχος τού έργου ήταν να ενισχύσουν οι μαθητές τις δεξιότητές τους στην επικοινωνία, την έρευνα, την ομαδική εργασία και τη δημιουργικότητα μέσω τής ακρόασης, τής δημιουργίας και τής επεξεργασίας των δικών τους podcasts. Οι μαθητές συνεργάστηκαν με συνομήλικους μαθητές από Σερβία, Τουρκία, Κροατία, Ιταλία και Ρουμανία.

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ.

4) "What stands the test of time": Στόχος τού έργου ήταν να ερευνήσουν οι μαθητές τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά που αντέχουν στον χρόνο. Για να επιτευχθεί αυτό, συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους από τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Πορτογαλία, την Κροατία και την Ισπανία, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που ανέδειξαν την πολιτισμική κληρονομιά των χωρών τους. Μέσω αυτής τής διεθνούς συνεργασίας οι μαθητές εξερεύνησαν και παρουσίασαν χαρακτηριστικά που διατηρούνται και επηρεάζουν τους πολιτισμούς τους ακόμη και σήμερα.

 

Για να δείτε τις δραστηριότητες τού έργου πατήστε εδώ

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία και σε όλη την ελληνική ομάδα αλλά και στους Ευρωπαίους συνεργάτες μας! Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους μας!