Γράφουν οι μαθήτριες Ιωάννα Καλλιακμάνη, Ευγενία Κατωπόδη και Αθηνά Κωτσιαγκέλη (Γ΄2) τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης:

"Εδώ και περίπου εξήντα χρόνια η ανθρωπότητα έκανε αισθητή την παρουσία της στο Διάστημα. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια αποστέλλονται σε τεράστιες αποστάσεις από τη Γη, μέσω προηγμένων συστημάτων, παράξενα και ασυνήθιστα αντικείμενα. Για παράδειγμα, ο Ντέιβιντ Μπόουι βρέθηκε, έστω και μετά θάνατον, στο διάστημα χάρη στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο τής Βρετανίας. Ο δημιουργός τού Starman έγινε νόμισμα, εκτοξεύτηκε για λίγο στο διάστημα, όμως κατέβηκε από εκεί, σε αντίθεση με άλλα παράξενα αντικείμενα που βρίσκονται ακόμα σε τροχιά. Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, για να τιμήσει τον Μπόουι, δημιούργησε ένα αναμνηστικό νόμισμα, το οποίο ανήκει στη σειρά «Music Legends» μαζί με νομίσματα των Queen και τού Έλτον Τζον.

Το νόμισμα με το προφίλ τού Μπόουι βγήκε από την ατμόσφαιρα τής Γης με ένα μετεωρολογικό μπαλόνι και έφτασε σε ύψος 35,6 χιλιομέτρων από την επιφάνεια τού πλανήτη, προτού επιστρέψει με ασφάλεια στη Μεγάλη Βρετανία. Ήταν η πρώτη φορά που ένα νόμισμα, βρετανικό τουλάχιστον, εκτοξεύεται από τη Γη στο Διάστημα και τώρα που επέστρεψε θα καταλήξει στα χέρια ενός τυχερού, που θα κερδίσει στον διαγωνισμό Μπόουι,τον οποίο διοργανώνει το Νομισματοκοπείο. Πάντως, θα λέγαμε ότι ένα νόμισμα στο διάστημα είναι το λιγότερο παράξενο αντικείμενο που έχει στείλει η ανθρωπότητα εκεί έξω...
Το space.com μά ς θυμίζει ότι το 2018, το test drive που έκανε ο Ελον Μασκ στο Tesla Roadster πήγε αναπάντεχα καλά και το αυτοκίνητο εκτοξεύτηκε στο διάστημα από τη SpaceX και μάλιστα, σε ζωντανή μετάδοση.
Το αυτοκίνητο είναι σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο και σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια χρόνια θα πέσει στην επιφάνεια τής Αφροδίτης ή στη Γη.
Το 2016 τρεις φιγούρες Lego (ο θεός Δίας, ο Γαλιλαίος που κρατάει τον Κρόνο και η γυναίκα τού δημιουργού τής αποστολής, που κρατάει έναν μεγεθυντικό φακό) μπήκαν στο διαστημικό σκάφος Juno, που είχε αποστολή εξερεύνησης τον πλανήτη Δία, ενώ το 2007 με την αποστολή STS-120 τού διαστημικού λεωφορείου Discovery ταξίδεψε στο διάστημα και το κινηματογραφικό φωτόσπαθο τού Λουκ Σκαϊγουόκερ, τού θρυλικού πολεμιστή Τζεντάι, πρωταγωνιστή τής δημοφιλούς σειράς ταινιών επιστημονικής φαντασίας «Πόλεμος των Άστρων».
Το 2001 η Pizza Hut έκανε το πιο ακριβό ντελίβερι στην ιστορία τής πίτσας, αφού έστειλε μια πίτσα σπέσιαλ σε Ρώσο κοσμοναύτη, που κόστισε 1 εκατομμύριο δολάρια!"

{gallery}EK/2022-23/AGYME/19907:::0:0{/gallery}